Zavřít reklamu

Včerajší večer bol skutočne významný. Apple nielen, že oznámil najväčšiu akvizíciu v dejinách, ale tiež sa jeho predstavitelia zúčastnili konferencie Code Conference, ktorú každoročne organizuje magazín Re/code. Konferencie sa zúčastnil CEO Apple Tim Cook, SVP pre internetové služby Eddy Cue a nakoniec aj Dr. Dre a Jimmy Iovine, zakladatelia spoločnosti Beats Electronics. Rozhovor bol skutočne zaujímavý a odhalil zaujímavé veci.

Ako ste sa mohli dočítať už večer, Tim Cook na konferencii vyhlásil, že celá akvizícia spočíva v hudbe, v streamovacej hudobnej službe Beats Music, v slúchadlách a nakoniec v budúcej spolupráci dvoch firiem, ktorá by sa mohla prejaviť už koncom tohto roka. Teraz však získavame ďalšie nové správy. Eddy Cue potvrdil, že streamovacia hudobná služba Beats Music bude aj naďalej dostupná na Androide a Windows Phone: Niektoré veci, ako napríklad iMessage, sú skutočne hlboko viazané na hardvér. Takéto veci je možné len ťažko dosiahnuť na inom hardvéri ale rozhodne budeme niektoré naše služby poskytovať aj na iných platformách. Napríklad Beats. Je aj na Androide a chceme, aby to tak aj zostalo.

Jeho tvrdenie je zároveň akýmsi potvrdením špekulácií, že Apple v dôsledku slabnúcich predajov iTunes plánuje vyvinúť oficiálnu aplikáciu pre Android. Nakoniec to však nebude musieť urobiť, keďže má na konkurenčnej platforme teraz svoju vlastnú predplatnú hudobnú službu a zabil tak dve muchy jednou ranou. Návrh, že má Apple spustiť predplatnú službu, dali Applu hudobné vydavateľstvá už pred nejakým časom kvôli tomu, že zisk z iTunes Radio nenaplnil očakávania.

itunesradio_hero

Eddy Cue tiež na konferencii odhalil čísla iTunes Radio a iTunes Music Store. Viceprezident pre služby a internetový softvér na konferencii odhalil, že užívatelia si doteraz z obchodu iTunes Music Store stiahli 35 miliárd skladieb a že službu iTunes Radio už počúva 40 miliónov užívateľov z celého sveta. To predstavuje jednu dvadsatinu registrovaných užívateľov, ktorí majú k svojim Apple ID pridané kreditné karty. Apple totiž zaznamenal, že na svete je aktívnych 800 miliónov Apple ID s kreditnými kartami. Na túto tému nadviazal aj Jimmy Iovine, ktorý dodal, že Beats Music za tri mesiace od spustenia získalo 250 000 predplatiteľov, ktorí službu aktívne využívajú. Toto podľa neho predstavuje dôležitý nárast, keďže v marci/březnu mala 110 000 predplatiteľov.

Iovine však tvrdí, že čísla mohli byť o niečo lepšie, ak by už od začiatku ponúkala in-app predplatné. Tvrdí, že za celý čas službu navštívilo 5 miliónov užívateľov a verí, že keby bola služba predplatná už od začiatku, dnes by bola užívateľská základňa väčšia. Beats Music má pred sebou pomerne veľkú cestu, keďže jeho konkurent Spotify nedávno oznámil, že má 10 miliónov užívateľov, ktorí za službu platia a 50 miliónov užívateľov, ktorí počúvajú Spotify bezplatne. Je ale nutné dodať, že narozdiel od Spotify je dnes Beats Music dostupné iba v USA.

beatsimage
*Zdroj: MacRumors; Recode.net

Dnes nejčtenější

.