Zavřít reklamu

YurbudsHarman Group sa zameriava na ďalšiu skupinu užívateľov. Najnovším prírastkom do Harman Group ktorá zoskupuje značky AKG, JBL, Infinity, Harman/Kardon, Mark Levinson, teraz pribúda aj americký výrobca športových slúchadiel Yurbuds. Yurbuds založili v roku 2008 Seth Burgett a Richard Daniels, ktorí spolu vyrábali slúchadlá so špeciálnou konštrukciou pre športovcov. Naposledy sme sa dočkali novinky od tejto spoločnosti na januárovom CES 2014, kde predstavili bezdrôtové in-ear slúchadlá (ako inak – pre športovcov) s veľkými 15 mm meničmi. Yurbuds má momentálne okolo 40 zamestnancov a vlastní 60 patentov a 70 ochranných známok. Zatiaľ nie je známa suma, za ktorú Yurbuds Harman kúpil, no čoskoro slúchadla nájdete u nás v ponuke.

YurBuds sa stali pomerne populárne hlavne v USA. Je to šikovné a lacné riešenie ako zvýšiť kvalitu zvuku aj u napríklad populárnych slúchadiel od Applu. No nie každému môže takéto riešenie vyhovovať, preto je v ponuke viac rôznych modelov v rozmeroch ktoré sadnú každému.  Modely slúchadiel kde idú špunty hlboko skvalitňuje reprodukovaný zvuk a vysoko potláča ruch z okolia pri počúvaní hudby. Práve na tomto koncepte vznikli aj nové slúchadlá nazvané Ironman. Sú určené hlavne pre športovcov, ktorý počúvajú počas tréningu hudbu a obťažuje ich neustále vypadávanie slúchadiel z uší.

yurbuds_splash

Vodeodolné slúchadlá
Majú ergonomický tvar, ktorý sa snaží prispôsobiť každému uchu a pritom si zachovať brilantný zvuk. Vložky do ucha majú byť extrémne ľahké a vyrobené sú z lekárskeho silikónu, aby netlačili. Samozrejme na ich konci čaká pozlátený 3,5 mm audio konektor pre čo najväčšiu kompatibilitu s inými zariadeniami. Slúchadlá vážia 28 g a sú vode odolné. Používajú zliatinový NdFeB magnet, v súčasnosti najsilnejší známy druh permanentného magnetu, pre čo najlepšiu kvalitu zvuku. Frekvenčný rozsah je typický, od 20 Hz do 20 KHz, ich maximálna hodnota vydávaného zvuku je 110 dB a impedancia dosahuje 32 Ohmov. Dĺžka kábla je 1,2 metra a má zosilnenú štruktúru voči vonkajšiemu poškodeniu. Generálny riaditeľ spoločnosti Yurbuds, ktorý pomenoval sám tieto slúchadlá na základe triatlonovej súťaže Ironman, ktorú absolvoval, a ktorá sa považuje za najťažšiu na svete, dozeral nad výskumom a vývojom a je presvedčený, že lepšie slúchadla pre športovcov neexistujú.

yurbuds_BeyondTheWall_Angie_5w

Dnes nejčtenější

.