Zavřít reklamu

lg-logo Technológie napredujú neuveriteľnými krokmi a preto niet divu, že sa na trhu objavuje čoraz viac „futuristických“ produktov. Už sme si pomaly mohli zvyknúť na to, že výrobcovia vyrábajú 4K televízory, telefóny už bežne disponujú Full-HD rozlíšením a QHD sa čoraz viac stáva bežnou vecou. Taktiež nás už výrobcovia neprekvapia tým, keď predstavia zakrivený televízor a tvrdia o ňom, že je najlepší svojho druhu. Niektoré veci však nie sú až tak rozšírené, ako by sa mohlo zdať. Medzi ne patria aj displeje s pomerom strán 21:9.

Keď pred pár rokmi vznikol štandard 16:9, všetci si mysleli, že je to príliš roztiahnuté na to, aby sa to mohlo stať bežnou vecou. Opak bol však pravdou a dnes je v pomere 16:9 takmer väčšina displejov na trhu. Nájdu sa však aj výrobcovia, ktorí sa snažia presadiť pomer strán 21:9. Medzi ních patrí aj LG. No tentokrát sa LG rozhodlo urobiť niečo, čo na trhu zatiaľ nemáme. A tou vecou je prvý zakrivený monitor s pomerom strán 21:9. Tento futuristický 34-palcový displej disponuje rozlíšením QHD, presnejšie 3440 x 1440 pixelov. Takmer celú prednú časť monitoru zaberá samotný displej, okolo ktorého sa nachádza len miniatúrny rámček. Monitor s označením 34UC97 disponuje IPS panelom a širokým spektrom pokrokových technológií. Pri takto zakrivených displejoch sa môže stať, že sú farby na okrajoch trochu iné ako inde na monitore, to však LG vyriešilo a tak po celom monitore môžeme vidieť najvernejšie podanie farieb, aké kedy zakrivený displej ponúkol.

LG 34UC97 taktiež disponuje širokými pozorovacími uhlami, čo môže byť pre potencionálneho filmového nadšenca vynikajúci dôvod na kúpu. Ako LG uvádza, tento displej má tak realistické podanie farieb, že si budete myslieť, že váš fotoaparát alebo kamera zachytili a uchovali vo svojej pamäti celý vami fotografovaný objekt. Aby sme však nechválili len displej a farby, poďme sa zamerať aj na konektivitu. Monitor disponuje dnes už štandardom v podobe dvoch HDMI portov. Ďalej na displeji nájdeme dva porty USB 3.0, dva Thunderbolt 2 porty, čo poteší hlavne prívržencov značky Apple a taktiež tu nájdeme DisplayPort. Pre užívateľov Macu tento monitor ponúka viacero výhod. Hlavná výhoda je, že displej je plne kompatibilný s OS X a druhá najzaujímavejšia výhoda je fakt, že monitor disponuje dvoma Thunderbolt 2 portami, ktoré zabezpečujú prenosovú rýchlosť až 20 Gbps.

LG-34UC97-UltraWide-display-640x381
LG-34UC97-back-close-up-640x265

Dnes nejčtenější

.