Zavřít reklamu

S451-falcon-2Společnost Obi Mobile sice pochází z Indie, ale mezi spoluzakladatele značky patří bývalý CEO společnosti Apple John Sculley, který se rozhodl, že jeho přístroje nyní ovládnou trh na Blízkém východě. Sculley nemá ani zdaleka za cíl porazit Apple nebo získat podíl na trhu tím, že Obi Mobile bude prodávat nějaké největší novinky současné techniky, ale právě naopak. Obi Mobile přichází na trh s pěticí telefonů Octopus S520, Falcon S451, Hornbill S551, Wolverine S501, a Obi F240. Přesto však Sculley věří, že vezme podíl na trhu právě Applu a podobným společnostem.

„Řekli jsme si, jakým způsobem můžeme vzít Applu podíl na trhu a nejlepší způsob je vzít mu podíl na trhu, o který nemá zájem. Existuje spousta mladých lidí, kteří prostě nemají rozpočet na to, aby si mohli koupit smartphone za vysokou částku,“ uvedl Sculley během vysvětlování firemní strategie. Sculley dodal, že Steve Jobs by o nových Obi telefonech řekl: „Typický Steve by řekl, máš na mnohem víc.“ Přesto však Sculley věří, že získá podíl na trhu, na kterém se prodá každý měsíc téměř půl milionů telefonů.

Vlajkovou lodí Obi Mobile je Octopus S520, který je poháněn osmijádrovým procesorem na frekvenci 1,7Ghz, 1GB RAM a 8GB pomětí pro uložení dat. Telefon disponuje duálním slotem na SIM kartu a 8Mpix fotoaparátem s 5″ displejem. Nejnižší z řady telefonů je 5″ Obi Falcon S541, který nabízí 1,3Ghz Dual-core procesor, 1GB RAM a 4GB paměti s 8Mpix kamerou, která je rotační a funguje jak pro snímání uživatele tak pro snímání klasických fotografií.

S451-falcon-2

Dnes nejčtenější

.