Zavřít reklamu

John Sculley, muž kterého si většina pamatuje jako bývalého CEO společnosti Apple Computers, který vyhodil Steva Jobse ze společnosti, kterou Jobs založil. John Sculley v rozhovoru pro Huffington Post uvedl, že „Apple zažívá klid zbraní v oblasti inovací“. Sculley své tvrzení uvedl začátkem března, což vyvolalo u čtenářů poměrně značný rozruch, který vyústil v další rozhovor, ve kterém své slova dále objasňuje.

Sculley své vyjádření ze začátku měsíce korigoval a uvedl, že i když je Apple v období klidu, skutečně to není vina Applu. „Já si nemyslím, že Apple ztratil svoji schopnost inovovat. Odhaduji, že to nemá dočinění se samotným Applem, ale celkově se současným stavem techniky.

„Moorův zákon zcela předpověděl posledních 40 let. Opravdu potřebujeme jednu generaci mezi každou z velkých inovací. Nyní je vše o cloud computingu. Můžete surfovat na velkých vlnách, když tam ty velké vlny jsu. Ale jsou chvíle kdy se technologie připravuje na to, aby inovátoři mohli udělat něco velkolepého. Pak jsou momenty, kdy budete prostě muset čekat na příležitost, kterou přinese další velká vlna.“

John Sculley si myslí, že další vlna přinese mobilní video a inteligentní televizory. Nyní můžete natáčet a sdílet velmi kvalitní video na cestách, Sculley si však myslí, že jsme jen v první fázi toho, co nás v oblasti mobilního videa čeká.

Apple Unveil
Apple Unveil

*Zdoj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.