Zavřít reklamu

iOS 8 logoNiektorí pracovníci spoločnosti Apple skrátka nemajú veľké šťastie a ukazuje sa, že manažér, ktorý bol zodpovedný za testovanie iOS 8.0.1, si už v minulosti zažil podobný problém. Ten sa odohral presne pred dvoma rokmi, kedy sa Apple musel verejne ospravedlniť za nepodarený štart služby Apple Maps, kvôli ktorej sa ľudia dostali na runway letiska alebo sa stratili v národnom parku. Rovnaký manažér, ktorého však nebudeme menovať, mal teraz na starosti práve testovanie aktualizácie, ktorá premenila viac ako 40 000 kusov iPhone 6 a iPhone 6 Plus na iPod touch s väčším displejom.

Pracovníci Apple odhalili, že tento istý pracovník bol v minulosti presunutý z tímu Apple Maps do tímu iOS po tom, ako Apple Maps dávali užívateľom nesprávne trasy a mali problémy s názvami lokalít. Tento konkrétny pracovník pracoval v spoločnosti Apple už od roku 2000, pričom mal pod sebou viac ako 100 pracovníkov z celého sveta, ktorí mali mať na starosti testovanie softvéru predtým, než ho spoločnosť vydá. Problém s nevydarenou aktualizáciou iOS 8.0.1 je však čiastočne zavinený aj samotným Applom.

Pracovníci, ktorí majú na starosti testovanie nového softvéru, sa dostanú k novým zariadeniam až po tom, ako sa tieto zariadenia dostanú do rúk zákazníkom. Práve toto sa môže podieľať na vydaní nedokončenej aktualizácie, ktorá môže spôsobiť problémy s Touch ID alebo inými súčasťami. Rovnako môžu kvalitu testovania ovplyvniť nedorozumenia medzi tímami – niekedy sa totiž stane, že tím stojaci za testovaním mobilného a WiFi pripojenia vytvorí svoj kód a neskôr ďalší tím zistí, že tento update nie je kompatibilný s ostatnými funkciami. Presne to sa stalo začiatkom týždňa pri vydaní iOS 8.0.1.

IMG_0324
*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.