Zavřít reklamu

iPhone 6 Plus ikonaApple včera predstavil ešte väčší iPhone 6 Plus, čím potvrdil svoj vstup do sveta phabletov a začal tak oficiálne konkurovať sérii Samsung Galaxy Note. Tu je vidieť, že sa Apple skutočne chytil za tradície svojho konkurenta a vstúpil do produktovej kategórie, ktorú vytvoril práve Samsung a nie Apple, ako to bolo pri smartfónoch a tabletoch. Narozdiel od Samsungu ale Apple do iPhone 6 Plus zakomponoval novú funkciu horizontálneho displeja, ktorú označuje ako Landscape View. Toto je režim, ktorý si na väčšom displeji nájde skutočne veľké uplatnenie.

iPhone 6 Plus je totiž možné používať na šírku presne tak ako to umožňuje iPad a táto možnosť sa netýka len jednotlivých aplikácií, ale aj domovskej obrazovky, kde sa teraz ikony otočia o 90°. V konečnom dôsledku môžeme displej vidieť tak, že v jednom riadku bude šesť ikon. Apple si pri vývoji tejto funkcie vzal inšpiráciu zrejme z jailbreakovej komunity, od ktorej si už v minulosti párkrát vzal inšpiráciu a použil jej nápady v systéme iOS.

Užívatelia sa môžu prepnúť do tohto režimu naozaj jednoducho, stačí skrátka otočiť telefón na šírku a rozhranie sa samo prispôsobí tak, aby ste mali v ruke menší tablet, respektíve diár. Čo ale u iPhone 6 Plus môže chýbať užívateľom prestupujúcich z Galaxy Note, je absencia stylusu, ktorý je u Galaxy Note možné využiť na rôzne úkony, mimo iného aj na ručné písanie poznámok, ktoré sa následne samé prevádzajú do digitálneho textu. Výhodou je tiež to, že v prípade potreby je možné do poznámok kedykoľvek kresliť, čo momentálne ponúka len jeden produkt spoločnosti Apple, hodinky Apple Watch.

iPhone 6 Plus Landscape Homescreen
iPhone 6 Plus Calendar
iPhone 6 Plus Mail
iPhone 6 Plus Messages

Dnes nejčtenější

.