Zavřít reklamu

Microsoft_mobile_OyUž od čias dávnych sa hovorilo, že Windows nájdeme na približne 90% počítačoch na celom svete. To je síce pravda aj dnes, no svet sa vyvíja a počítače už nie sú dominantnou platformou. Microsoft preto vyšiel na verejnosť s novou štatistikou, v ktorej odhalil, že je najvyšší čas, aby spoločnosť premyslela svoju stratégiu. Ak totiž berieme do úvahy ďalšie platformy, ktoré sú rozšírené na mobiloch a tabletoch, potom má operačný systém Windows len 14% globálneho podielu. Silnou konkurenciou sú mu pritom iOS a Android.

S číslom prišiel na včerajšej konferencii Wordwide Partner Conference prevádzkový riaditeľ Microsoftu Kevin Turner, ktorý k novým číslám dodal, že Microsoft a jeho partneri by mali začať myslieť na to, že Windows treba rozšíriť z hľadiska všetkých zariadení, nie len z hľadiska stolných počítačov. Turner chce docieliť rozšírenie tak, že spoločnosť musí premyslieť svoju obchodnú stratégiu. Mimo iného by to mala spoločnosť docieliť s pomocou aktualizačnej vlny Threshold, oficiálne známej skôr ako Windows 9. Tá by mala spraviť veľký poriadok s funkčnosťou Modern UI na jednotlivých platformách.

Mimo iného plánuje spojiť Windows Phone s Windows RT a plánuje tak zabezpečiť, aby boli aplikácie z Windows Store ešte univerzálnejšie, než teraz. Microsoft má ďalej v pláne odstaviť pracovnú plochu na tabletoch s obrazovkou menšou, než 8 palcov, no užívatelia budú mať k dispozícii „Modern“ alternatívy pre často využívané desktopové aplikácie, ako napríklad pre Skicár. Microsoft tak dúfa, že aj keď sa bude jednať o zdĺhavý proces, umožní mu to zvýšiť podiel z 14% na 18%, z 18% na 25%, z 25% na 30% a tak ďalej. Nakoniec je potreba odlíšiť produkty Microsoftu od konkurencie. Ako to ale spoločnosť docieli, ukáže budúcnosť.

windows-9
*Zdroj: GeekWire.com

Dnes nejčtenější

.