Zavřít reklamu

2013-iphone5s-goldSpoločnosť Counterpoint vyzbierala čísla predajov z 35 rôznych krajín sveta a na ich základe určila, ktorých 10 smartfónov patrí k najobľúbenejším na trhu. Dáta pochádzajú z mája/května 2014, no zrejme nikoho neprekvapí, že je na nich niečo pravdivé aj teraz. Ako sa ukazuje v štatistike, na prvom mieste tabuľky sa umiestnila vlajková loď Applu iPhone 5s, ktorá priniesla revolučné novinky v podobe 64-bitového procesoru a snímaču odtlačkov prstov Touch ID. Do Top 10 sa prekvapivo zaradil aj iPhone 5c, ktorý sa umiestnil na piatom mieste.

Ostatné tri miesta, ktoré sa nachádzajú medzi iPhone 5s a iPhone 5c, patria kľúčovým smartfónom od Samsungu, ktoré sú veľmi populárne, no ani jednému z nich sa nepodarilo dosiahnuť také predajné čísla, aké dosiahol iPhone 5s. Druhé miesto prekvapivo patrí telefónu Samsung Galaxy S5, ktorý vyšiel iba mesiac pred vykonaním prieskumu a štatistika tak istým spôsobom potvrdila slová prezidenta Samsung Electronics JK Shina, podľa ktorého je Galaxy S5 veľmi populárny a je medzi zákazníkmi populárnejší, než minuloročná Galaxy S4, ktorá sa nachádza na štvrtom mieste tabuľky. Na treťom mieste sa nachádza model Samsung Galaxy Note 3, ktorý je zároveň najpopulárnejším phabletom na trhu. Je tak celkom pochopiteľné, že na tento trh chce vstúpiť aj Apple so svojim 5.5-palcovým iPhone, ktorý by mal byť predstavený po boku iPhone 6.

Ďalšie miesta tabuľky si delia spoločnosti Apple, Samsung a Xiaomi, známy aj ako „Apple z Ďalekého východu“. Na šiestom mieste tabuľky sa umiestnil iPhone 4S, ktorý je na trhu už od roku 2011. Za nim už nasleduje Xiaomi MI3, Samsung Galaxy S4 mini, Xiaomi Hongmi Redrice a Samsung Galaxy Grand 2.

Counterpoint May 2014 smartphone sales
*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.