Zavřít reklamu

iPhone 6Analytik Ming-Chi Kuo vo svojej najnovšej správe poukázal na to, že Apple má v súčasnosti ďalšie problémy s výrobou iPhone 6 a nevylučuje, že sa tieto problémy prenesú aj do výroby 5.5-palcového iPhone. Analytik spoločnosti KGI Securities poukázal na to, že Apple má dnes problémy s výrobou in-cell displejov a hliníkových krytov, čiže dvoch kľúčových zložiek dizajnu nového iPhone 6. Základným problémom v prvom prípade je, že nové displeje, u ktorých Apple využíva in-cell technológiu, nemusia kvôli veľkosti displeja fungovať správne.

Čím sú panely väčšie, tým sa podľa analytika zväčšuje riziko, že rohy u jednotlivých displejov nebudú reagovať na dotyk. Jedná sa teda o problém, ktorý predstavuje hrozbu aj pre väčší iPhone s 5.5-palcovým displejom, ktorý by mal byť predstavený po boku iPhone 6 na jeseň/podzim tohto roku. Práve tento problém by mohol zapríčiniť, že Apple bude schopný pokryť dopyt po veľkom iPhone až v roku 2015, s tým že samotný telefón sa môže začať predávať už v októbri/říjnu vo veľmi obmedzenom množstve.

Ako ďalší problém s výrobou oboch telefónov sa teraz uvádzajú hliníkové kryty, ktoré sme mohli vidieť prakticky na všetkých únikoch od začiatku roku. Hlavným problémom u hliníkových krytov pre iPhone 6 je nerovnomernosť farieb, ktorá vzniká pri ich výrobe. Hliníkové zadné kryty pre iPhone 6 sú totiž vyrábané s pomocou úplne nového procesu, než ako boli vyrábané u iPhone 5 a iPhone 5s a tak je možné, že vďaka tejto nerovnomernosti farieb Apple nestihne tento rok vyrobiť dostatočné množstvo kusov telefónu.

iphone61
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.