Zavřít reklamu

ibeaconPřihláška podaná k FCC odhalila podrobnosti o prvním hardwaru společnosti Apple kompatibilním s iBeacon, což naznačuje, že společnost může brzy představit technologii, která se bude používat v takzvaných inteligentních domech. Přihláška je prvním náznakem toho, že Apple testuje vlastní hardware pro inteligentní domy. Zařízení nese označení Apple iBeacon a hardwarový test provádí společnost Audix Technologie v polo-zvukotěsné komoře a v dalších specializovaných zařízeních.

Zařízení má pracovní rozsah mezi 2402MHz a 2480Mhz s maximální frekvencí 2,4GHz, což znamená, že je v souladu se specifikací Bluetooth. Testování navíc probíhá ve všech třech frekvencích. Apple iBeacon využívá kombinaci Bluetooth 4.0 vysílače a bezdrátového připojení ke službám v zařízeních jako jsou iPhone nebo iPad. Toto zařízení může Apple využít jak pro prodej do inteligentních domů, tak pro vlastní prodejny Apple Store, kde uživatelé mohou přímo z určitého místa zjistit informace o daném produktu, tak jak to nyní dělá s produkty třetích stran.

Za samotnou technologií iBeacon sice stojí Apple, ovšem vývoj samotného hardware využívajícího tuto technologii nechal Apple na výrobcích třetích stran. Dokonce i sám Apple používá ve svých prodejnách Apple Store pro technologii iBeacon produkty společnosti Qualcomm. Apple nyní bez pochyb připravuje vlastní zařízení využívající iBeacon, ovšem je otázkou, zda se tento produkt dostane do komerčního prodeje pro běžné uživatele kteří jej využijí v domácnostech nebo si Apple vyvíjí vlastní řešení například pro obchody Apple Store.

ibeaconfcc1

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.