Zavřít reklamu

Ako sa dalo čakať, Apple včera po boku iOS 8 beta 3 vydal aj novú Developer Preview verziu OS X Yosemite, nového operačného systému, ktorý Apple plánuje vydať na jeseň/podzim. OS X Yosemite priniesol úplne nový dizajn prostredia a tak podobne ako u iOS 7, aj tu treba počítať s pribúdaním nových zmien, ktoré sa týkajú vzhľadu operačného systému. Ako zásadnú novinku v novej beta verzii môžeme považovať prítomnosť režimu Dark Mode, ktorý sa už teraz dá aktivovať úplne jednoducho v nastaveniach a netreba k tomu žiadny zásah do kódu systému.

Režim funguje vlastne na princípe, že všetky svetlé prvky vrátane nového docku, premení do tmavej podoby. Čím vlastne Apple dáva na výber užívateľom, akú farbu rozhrania si zvolia. Medzi ďalšie novinky v dizajne systému patrí nová ikona QuickTime a tiež nová ikona pre Font Book, ktorá ale narozdiel od kritizovanej ikony iBooks pre iOS skutočne pripomína knihu. Užívatelia si všimli aj to, že notifikačné centrum teraz ponúka výraznejšie, väčšie ikonky aplikácií, Safari ponúka možnosť prezerať priečinky so záložkami priamo vo vyhľadávacom/zadávacom poli a nakoniec aj zmenené ikony v nastaveniach iCloudu v aplikácii Mail.

Apple tiež podľa niekoľkých užívateľov vylepšil podporu WiFi hotspotu z iPhone tak, že sa sieť ukazuje aj v nastaveniach WiFi. Nová funkcia totiž pôvodne fungovala iba v prípade, že bol na oboch zariadeniach aktívny Bluetooth, s pomocou ktorého zariadenia komunikujú a umožnia tak užívateľom napríklad odpísať na správu alebo zdvihnúť hovor priamo na obrazovke telefónu.

OS X Yosemite hotspot
OS X yosemite icloud preferences icons
OS X Yosemite font book icon
OS X yosemite dark mode

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.