Zavřít reklamu

Remote AssistantNestává se často, aby nás nějaká aplikace natolik  zaujala, že ji věnujeme článek bez toho, aniž by nás oslovili přímo vývojáři. Ovšem pánové z Košic dokázali, že kvalitní a hlavně nápaditá aplikace může vzniknout i na území Slovenska nebo Česka. Aplikace Remote Assitant si klade za cíl pomoci všem, kteří mají problémy se zrakem nebo jsou zcela nevidomý. Aplikace je dostupná zcela zdarma a funguje na poměrně jednoduchém principu, který je však pro nevidomé uživatele extrémně užitečný. Popis aplikace z iTunes App store je dostatečný na to, abychom jej použili bez zbytečných komentářů, pojďme se na něj tedy podívat.

Remote Assistant je aplikace, která vás spojí s přáteli a umožní vám požádat o radu pomocí hlasu, videa a určení polohy. Asistent vidí video z vašeho zařízení a vaši pozici na mapě v reálném čase. Může vám tak pomoci vyřešit jakýkoli problém, jako kdyby stál po vašem boku.

Příklad situací, kdy se vám Remote Assistant muže hodit

  • hledáte restauraci, kterou vám přítel doporučil, ale na mapách ji nelze najít
  • objevíte při nakupování něco zajímavého, co chcete svým známým ukázat a zároveň sdílet polohu obchodu, ve kterém se nacházíte
  • jste nevidomý nebo slabozraký a potřebujete něco identifikovat nebo přečíst

Aplikace je vyvíjena v první řadě pro slabozraké a nevidomé uživatele, podporuje tedy zvětšené písmo a technologii VoiceOver. Vytvořte si na jednom místě seznam lidí, kteří jsou ochotní vám v případě potřeby asistovat. Pokud potřebujete poradit a nikdo z vašich přátel není nablízku, stačí si ze seznamu zvolit člověka, kterému důvěřujete a aplikace vás s ním za pár okamžiků spojí.

Hlavní výhody

  • Asistent může vidět vaši polohu i přenášené video na jedné obrazovce, díky čemuž si dokáže lépe představit vaši situaci a poradit vám s jakýmkoli problémem.
  • Jednostranný přenos videa šetří množství přenesených dat. Kromě toho je možné video i mapu podle potřeby vypnout a soustředit se na to, co je důležité.
  • U online uživatelů se zobrazuje informace o typu připojení, takže je možné odhadnout kvalitu hovoru a upřednostnit tak asistenci přítele s rychlejším připojením.

Stažení

 Remote Assistant iPhone Remote Assistant

Dnes nejčtenější

.