Zavřít reklamu

Vítejte v Učebně, novém přírůstku do Google Apps pro vzdělávání. Tato služba umožňuje učitelům rychle vytvářet a spravovat úkoly, efektivně poskytovat zpětnou vazbu a snadno komunikovat se studenty v rámci jednotlivých kurzů. Studenti pak prostřednictvím Učebny mohou své práce spravovat na Disku Google, zadané úkoly snadno zpracovat a odevzdat a navíc kdykoli komunikovat přímo se svým učitelem nebo ostatními studenty. Učebna byla navržena v úzké spolupráci s učiteli tak, aby jim šetřila čas, umožňovala přehlednou správu kurzů a usnadňovala komunikaci se studenty.

Takto definuje Google Classroom sama společnost Google, která novinku uvedla během dnešní noci. Ve skutečnosti se jedná o nástroj, který skutečně nese název Classroom, tedy učebna a jeho úkolem je pomoci učitelům a studentům jednoduše vytvářet, organizovat a sbírat úkoly, zajistit zpětnou vazbu od studentů a komunikovat v rámci tříd i celé školy. Hlavní snahou Google je usnadnit učitelům práci při zadávání a sbírání úkolů a tím jim dopřát více času na samotné vzdělávání.

Jednoduše řečeno Google přichází s tím, za co některé školy zaplatili desítky milionů korun, tedy s formou elerningu, kdy učitel nemusí o domácích úkolech nebo doporučené literatuře mluvit přímo na hodině a ztrácet tím čas, ale stačí mu když se jeho studenti zapojí do Google Classroom, kde následně najdou úkoly, doporučenou literaturu a komentáře od učitele. Samotný student si zkontroluje co má vypracovat, vypracuje to a uloží do Google Drive, kde si již učitel zkontroluje jeho úkol a případně jej okomentuje.

Prozatím je Google Classroom dostupný jako preview verze, ke které je nutné se přihlásit. Po dobu následujících měsíců mohou testovat novinku všichni zájemci z řad učitelů i studentů s tím, že od září bude již projekt dostupný pro všechny školy, které využívají Google Apps. Google také podotkl, že všechny jeho aplikace a služby pro vzdělávání včetně Google Classroom budou zcela bez reklam a nebudou tak ničím omezovat nebo obtěžovat studenty nebo učitele. Veškeré informace jsou navíc již nyní v češtině a tak skutečně nebrání nic v tom, abyste otestovali projekt i na vaší škole.

Dnes nejčtenější

.