Zavřít reklamu

Společně s prvními zářijovými dny je tady také začátek školy. Zatímco my si v redakci brousíme zuby na představení nových iPhonů a dalších zařízení, které budou představeny již 10. září, tak školáci musí již ode dneška zase pravidelně navštěvovat tak neoblíbenou budovu, kterou je škola. Žijeme však v moderní době, proč by si tedy školáci nemohli také učení lehce zmodernizovat? O tom, zdali jsou vyučované látky aktuální a užitečné se sice v tomto článku bavit nebudeme. Ukážeme si ale aplikace, se kterými si můžete školní docházku udělat o něco málo příjemnější. Vrhněme se tedy na věc.

myHomework

Je to jako včera, kdy jsem měl ve třetí třídě zvlášť sešit do češtiny na procvičování, na písemky, a na domácí úkoly. Ta doba je už však nenávratně pryč, společně s malým růžovým deníčkem, do kterého si mnozí z nás zapisovali domácí úkoly. Pokud jste nesehnali v obchodě klasický deník, jelikož na něm nebyl vyobrazený mopsík s hvězdičkovaným pozadím, tak nemusíte zoufat. Aplikace myHomework vám pomůže v tom, abyste si v domácích úkolech vždy udělali pořádek. V aplikaci se nachází přehledný kalednář, do kterého si zapisujete termíny všech testů a písemek, popřípadě zkoušek. Aplikace myHomework je k dispozici jak na iOS, tak i na macOS, a to naprosto zdarma.

Flashcard Hero

Učení se pomocí kartiček – všichni to už určitě někdy zkusili, avšak ne všichni u toho vydrželi. Osobně jsem se z kartiček nikdy nenaučil nic, avšak přítelkyně si kartičky vyrábí již několik let a udává, že se jí s nimi učí skvěle. Pokud se vám jednak nechce kartičky vytvářet ručně, a jednak pokud chcete lehce pomoci planetě Zemi, tak se vám bude líbit aplikace Flashcard Hero. V této aplikaci si totiž můžete jednoduše vyrábět kartičky, a poté se pomocí nich zkoušet.

Čeština do kapsy

Čeština je naprosto nádherný jazyk, to se ví. Buď už jste to poznali sami, anebo vám to stále do hlavy „tluče“ neodbytná češtinářka. Tak jako tak, chybu může v češtině udělat naprosto každý. Pokud se chystáte psát nějakou důležitou práci, anebo pokud si chcete být jen jisti, že píšete text gramaticky správně, tak se vám bude určitě hodit Čeština do kapsy. V této aplikaci najdete pravidla české gramatiky, a to hned v několika kategoriích. Samozřejmostí jsou také testy, ve kterých můžete své znalosti vyzkoušet v praxi. Aplikace Čeština do kapsy vás vyjde na 25 korun.

Class Timetable

Ještě před samotným zahájením školního roku se ve třídních chatovacích skupinách nejčastěji řeší to, jakého kantora máte na ten, či onen předmět. Tak jako tak s rozvrhem jakožto žáci bohužel nic moc nezmůžete a musíte se s ním smířit. Předpokládám, že klasický rozvrh na papíře už si nevedete, jelikož se rozvrh ve vyšších ročnících každý týden často mění. Proto vám v tomhle ohledu může pomoci aplikace Class Timetable, do které si můžete vložit svůj rozvrh, a to včetně přestávek. Přesně tak můžete sledovat, kdy zvoní, respektive kdy si konečně budete moci sníst svoji svačinu. Class Timetable je k dispozici naprosto zdarma.

SimpleMind+ Mind Mapping

Všechny ty myšlenky, nápady a další inovace, které vás napadnou při studiu, rychle zapomenete. Pokud si chcete ve svých myšlenkách udělat pořádek a vytvořit si tzv. myšlenkovou mapu v podobě bublin, tak vám s tím může pomoci i váš chytrý telefon. Aplikace je intuitivní, jednoduchá na používání, a hlavně si ji můžete přizpůsobit k obrazu svému. Její výhodou je také možnost synchronizace skrze ostatní platformy, například macOS. Aplikace SimpleMind+ Mind Mapping je k dispozici zdarma.

Kalkulačka+

Klasická kalkulačka, která se nachází na vašem iPhonu, dostačuje pro základní operace. Pokud chcete zobrazit nějaké pokročilé funkce, tak musíte váš iPhone překlopit na šířku. I přesto mi však ve škole klasická kalkulačka nevyhovovala a potřeboval jsem nějakou lepší, která dokázala ještě o něco více, než ta nativní. Na App Storu je k dispozici hned několik kalkulaček a je dosti možné, že ne všem bude právě tahle vyhovovat. Nenajdete v ní žádné reklamy, je jednoduchá a najdete v ní vše, co potřebujete (a i to, co asi nepotřebujete). Kalkulačka+ je k dispozici zdarma.

iWork

V rámci školních povinností nesmím také zapomenout na kancelářský balíček iWork. I přesto, že většina z vás nejspíše na školní práce používá počítač, popřípadě Mac s balíčkem Microsoft Office, tak byste měli dát balíčku iWork určitě alespoň šanci. Osobně jsem také dlouhou dobu používal právě Office, avšak postupem času jsem se dostal k Pages, Numbers a Keynote – a to jak na Macu, tak na iPhonu. Je pravda, že Numbers asi na iPhonu nikterak nevyužijete, avšak ani nevíte, kolikrát mi ve škole Keynote zachránil prospěch. Keynote dokáže i v iPhonu vytvořit takovou prezentaci, o které se vám ani nesnilo. Nikdo navíc nepozná, že jste ji dělali v telefonu patnáct minut před hodinou.

Dáme jídlo

Co si budeme, když už je tady konec dne a vy máte po celodenním hladovění chuť na pořádné jídlo, komu by se také chtělo vařit. Společně s aplikací Dáme jídlo jednak ušetříte za dražší restaurace, a jednak si užijete chuť výborného jídla přímo v pohodlí domova. Ať už si dáte burger, sushi, smažený sýr, či pizzu, tak si můžete být jistí, že aplikace Dáme jídlo vám prázdný žaludek určitě vyplní. Aplikace Dáme jídlo je zdarma, avšak za ono jídlo samotné už si budete bohužel muset zaplatit.

Souvisejíci

Je mi naprosto jasné, že ne každý si z těchto aplikací všechny nainstaluje a ihned je začne používat. Pokud si však nainstalujete byť jen jednu, tak můžete mít radost, že jste se alespoň pokusili o zmodernizování vašeho vzdělávání. Na úplný závěr ještě dodám, že byste neměli zapomenout na dvě základní aplikace každého školáka, kterými jsou Škola On-lineBakaláři. Mnoho škol už v dnešní době používá právě tyto systémy, které dokáží jak žákům, tak také učitelům, zpříjemnit povinnou školní docházku, či obtížné zaměstnání.

Dnes nejčtenější

.