Zavřít reklamu

Hacker @winocm si svojou činnosťou zabezpečil skutočne dobrú budúcnosť. Apple totiž v jeho prípade ukázal, že nemá žiadny problém zamestnať rebelov, ktorí majú skutočný talent. 17-ročný hacker oznámil, že dostal a prijal novú pracovnú ponuku od spoločnosti Apple Inc.

Práve tento nadaný teenager sa v minulosti podelil o to, že dokázal kompletne preportovať a sprevádzkovať jadro systému iOS na Nokiu N900. Navyše dokázal nevídané veci so systémami OS X a iOS, kde sa mu podarilo pred pár mesiacmi vytvoriť jailbreak pre iOS 6.1.5. V prípade portu iOS na Nokiu N900 však bola jeho práca o niečo zložitejšia. Musel totiž spraviť to, čo inžinieri v Cupertine. Musel prepísať kompletne celý kód systému iOS od samotných základov, čím sa mu vlastne podarilo vytvoriť open-source verziu systému.

Kde vlastne bude @winocm pracovať? Vzhľadom k jeho expertíze je veľmi pravdepodobné, že bude pracovať na posilnení bezpečnosti budúcich verzií operačných systémov OS X a iOS, aby sa neopakovali problémy z posledného obdobia. V systémoch iOS 6, iOS 7, Apple TV a OS X sa nachádzala vážna chyba so zabezpečením SSL, ktorá by hackerovi kompletne umožnila ovládnuť systém na diaľku. Apple na správu pohotovo zareagoval tým, že vydal aktualizácie.

*Zdroj: redsnowjailbreak.net

Dnes nejčtenější

.