Zavřít reklamu

Apple dnes oznámil dátum tohtoročnej konferencie WWDC 2014, ktorá by sa mala už tradične konať v stredisku Moscone West Center. Toto stredisko ostáva stredobodom najväčšieho vývojárskeho podujatia Applu aj tento rok a ako sme sa mohli dozvedieť priamo od Apple, tohtoročná WWDC sa bude konať od 2. júna/června do 6. júna. Behom tohtoročnej WWDC by mal Apple predstaviť nový iOS 8, novú verziu operačného systému OS X a nie je vylúčené, že predstaví aj niekoľko nových produktov.

Branding pre WWDC ’14 je o niečo klasickejší oproti minulému roku a skôr sa prezentuje v množstve pestrofarebných ikon, kým v minulom roku nám odhaľoval skôr farby a flat dizajn, aký sme uvideli pri operačnom systéme iOS 7. Vzhľadom k tomu, že Apple zažil minulý rok skutočne extrémne rýchle vypredanie lístkov, tento rok pozmenil spôsob, akým sa budú dať lístky zaobstarať. Apple totiž zahájil žrebovanie, ktorého sa môžu zúčastniť všetci autorizovaní vývojári App Store. Žrebovanie trvá do 7. apríla / dubna 2014, kedy Apple vylosuje výhercov pre lístky. Tento spôsob pozývania je skutočne neobvyklý a je možné, že sa s ním stretneme aj budúci rok.

Ako inak, tak aj tento rok sa bude WWDC zameriavať na technické poradenstvo a rozhovory s vývojármi, kde vývojári môžu získať pomoc a odborné poradenstvo od viac ako 1 000 pracovníkov spoločnosti Apple. Zároveň tu bude Apple rozdávať hodnotenia Apple Design Awards za najlepší dizajn aplikácií pre iPhone, iPad a Mac. Konferencie sa bude môcť zúčastniť aj 200 študentov z celého sveta, ktorí však musia mať bezplatný vývojársky účet a musia vytvoriť aspoň jednu aplikáciu do App Store. Samotné rozdávanie cien bude streamované cez oficiálny web WWDC a s vysokou pravdepodobnosťou bude Apple streamovať aj samotnú hlavnú konferenciu, na ktorej predstaví nový hardvér a softvér. Ak ste vývojár a máte záujem zúčastniť sa hlasovania o lístky na WWDC 2014, môžete tak učiniť v nasledujúcom odkaze.

Dnes nejčtenější

.