Zavřít reklamu

Na neznámem kanálu YouTube Apple Internal se objevilo video, které ukazuje průběh demolicí bývalých kanceláří Hewlett-Packard. Právě na místě těchto kanceláří vyroste za pár let nové sídlo společnosti Apple s oficiálním názvem Campus II., které je přezdívané jako Spaceship. Kvalita videa skutečně nazančuje, že se jedná o oficiální video společnosti Apple, které se někdy v budoucnu použije při propagaci nové budovy. Video je bez zvuku a je tedy pravděpodobné, že nás Apple po dostavění svého nového sídla opět dojme videem s hudebním podkladem, během kterého se dozvíme jak náročné bylo vybudovat centrálu, ve které se video možná poprvé odvysílá. Vzhledem k tomu, že se video objevilo na YouTube je velice pravděpodobné, že za pár hodin opět zmizí s tím, že jej Apple nechal u společnosti Google zablokovat.

Stavba, která mírně připomíná přistávající vesmírnou loď, bude mít ve svých čtyřech patrech rozlohu 2,8 milionu čtverečných stop, což je takřka 260 tisíc metrů čtverečných. V celém areálu bude kromě několika kaváren, restaurací a fitness center i firemní auditorium pro tisíc lidí, nové produkty tak budou představovány přímo z Cupertina. Kromě hlavní budovy budou postaveny i laboratoře o rozloze 300 000 stop čtverečných, tedy 27 tisíc metrů čtverečných.

Celá budova bude absolutně energeticky soběstačná díky svému vlastnímu energetickému řešení, které bude využívat solární energii. Solární panely tak budou rozmístěny na střechách všech budov v kampusu. Městská rozvodná síť, bude sloužit jen jako záložní zdroj pro případné výpadky. Samozřejmostí, je, že nový campus bude využívat všech dostupných technologických řešení, aby minimalizoval svou uhlíkovou stopu na okolí.

Dnes nejčtenější

.