Zavřít reklamu

Americký portál AppleInsider získal od svojich zdrojov informácie, že Apple použije 8-megapixelový fotoaparát aj u tohtoročných modelov iPhone. Zdroje teda nepriamo naznačili, že Apple skutočne pripravuje dva mobilné telefóny, pričom oba ponúknu ten istý model fotoaparátu. No napriek tomu, že fotoaparáty budú mať 8 megapixelov a nie 16, ako je tomu v prípade Samsung Galaxy S5, môžeme počítať so zvýšením kvality obrazu, keďže Apple hodlá použiť vylepšenú optiku.

Zdroje potvrdili, že počet megapixelov je pre Apple až na druhom mieste, pričom na prvom mieste je kvalita fotiek. Apple teda vylepší fotoaparát konzervatívnejším a „neviditeľným“ spôsobom, keďže pravdepodobne učiní rovnaký krok, ako pri iPhone 5s. Tento model iPhone síce má 8 megapixelov tak, ako jeho predchodcovia, no Apple sa rozhodol zväčšiť každý jeden pixel na 1,5 mikrónov, čo znamená nárast o 0,1 mikrónu oproti iPhone 5 a iPhone 5c. Vďaka tomu sa zvýšilo pole svetelného senzoru o 33% v porovnaní s predošlým fotoaparátom. Taktiež sa očakáva, že Apple v novom fotoaparáte pre iPhone 6 použije objektív s lepším clonovým číslom. Fotoaparát v iPhone 5s má clonu f/2.2 a očakáva sa, že v novom iPhone sa bude nachádzať clona f/2.0 alebo f/1.8.

Narozdiel od toho plánuje konkurencia vo veľkom začať využívať 13-megapixelové fotoaparáty. Tento snímač debutoval pri minuloročnom Samsung Galaxy S IV a už v najbližších mesiacoch by ho mohlo použiť množstvo ďalších výrobcov, vrátane LG a Amazon. Analytik Ming-Chi Kuo očakáva, že 13-megapixelový senzor sa do konca fiškálneho roku 2014 bude nachádzať v 65% všetkých mobilných fotoaparátov a stane sa všeobecným štandardom v roku 2015. Výkonnejšie a lacnejšie čipy zároveň umožnia výrobcom, aby 13-megapixelové fotoaparáty vložili do lacnejších zariadení, ktoré sú dostupné pre široký trh. V prípade iPhone 6 sa tiež očakáva, že Apple použije optickú stabilizáciu obrazu, čo napomôže pri udržaní videí a fotografií v jednej rovine.

iPhone_5S_Camera
*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.