Zavřít reklamu

Server Techcrunch si nechal od společnosti Simply Business vypracovat skutečně velmi podařenou infografiku, která prezentuje nákupy největších technologických gigantů v posledních patnácti letech. Na infografice, která je mimochodem interaktivní a naleznete ji přímo zde, se můžete podívat na to jak často, za kolik peněz a jaké technologické firmy tito giganti pohlcují. Zajímavé jsou také rozdíly v nákupech. Zatím co Apple nakupuje společnosti, které následně nechá většinou zcela zaniknout a využije pouze jejich technologie, jiné společnosti naopak kupují firmy, které nechávají následně žít vlastním životem a pouze je zařadí do svého portfólia.

Zajímavý je také fatk, že Apple nakupuje ve srovnání s Amazonem, Googlem, Facebookem a Yahoo skutečně jen velmi málo a to většinou společnosti, o kterých se až tak významně nevědělo do doby, než je právě Apple koupil. Jeho nákupy jsou také ve srovnání s ostatními technologickými giganty mnohem levnější.

  • Apple – Anobit ($390 milionů), AuthenTec ($356 milionů)
  • Amazon – Zappos ($900 milionů), Kiva Systems ($775 milionů)
  • Google – Motorola Mobility ($12.5 miliard), Nest ($3.2 miliardy), DoubleClick ($3.1 miliardy), YouTube ($1.65 miliardy)
  • Yahoo – Broadcast.com ($5 miliard), Overture ($1.83 miliardy), Tumblr ($1.1 miliardy)
  • Facebook – WhatsApp ($19 miliard), Instagram ($1 miliarda)
apple
coast

Dnes nejčtenější

.