Zavřít reklamu

Ďalšia zdrvujúca rana pre BlackBerry prichádza. Po tom, ako americká vláda začala postupne nahrádzať telefóny BlackBerry iPhonom, začali to isté robiť aj vzdušné sily USA. Air Force sa najnovšie rozhodla zo svojich kruhov vypustiť 5 000 mobilov BlackBerry, na ktorých miesto dosadí zariadenia od kalifornského giganta Apple. Dôvodom má byť vypustenie starých zariadení. Prechod na nové smartfóny by mal mať pozitívny vplyv na hospodárstvo, keďže údržba starších zariadení je náročnejšia.

Výmenný program je platný od začiatku tohto roku, pričom Air Force chce na iOS prestúpiť aj z dôvodov jednoduchšieho MDM. Otázkou ale ostáva, či Apple prispôsobí telefóny pre potreby armády a zavedie u nich podporu pre systém DISA. Okrem iPhone sa v krajných prípadoch budú môcť používať aj zariadenia BlackBerry, na tieto telefóny však musí byť udelená výnimka AFSPC/A6. BlackBerry sa samozrejme krok Air Force nepáči a tvrdí, že po prestupe na inú platformu sa armáda vystavuje riziku, že ohrozí svoju bezpečnosť.

Toto však nie je prvýkrát, čo si americké vzdušné sily zaobstarali zariadenia od spoločnosti Apple. Už minulý rok si letectvo objednalo 15 000 iPadov, ktoré nahradili viac ako 40 kg príručiek. Práve nahradenie tak veľkého množstva dokumentov spôsobí, že armáda každoročne ušetrí skoro 6 miliónov dolárov za palivo.

Picture-8
*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.