Zavřít reklamu

Drvivá väčšina tohtoročných špekulácií sa točí okolo displeja nového iPhone. Podľa toho, čo vyhlásilo asi pol milióna analytikov a zdrojov, by sme tento rok mali očakávať dva nové telefóny iPhone s 4.7- a 5.7-palcovým displejom. Týmto špekuláciám sa prispôsobujú aj dizajnéri a dnes prakticky každý render prezentuje iPhone s väčším displejom a tým pádom aj s rozmermi Samsungu Galaxy S IV alebo Galaxy S III. Najnovší výtvor pochádza z dielne talianského dizajnéra Federica Ciccareseho.

Celkom známy autor konceptov vytvoril vlastný render iPhone 6, ktorý si berie inšpiráciu z HTC One. Tú vidíme predovšetkým na zadnej strane, ktorá je zaoblená, hliníková a má fotoaparát v strede. Musíme uznať, že HTC One má skutočne pekný dizajn a podľa nás patrí k najkrajším smartfónom na trhu. Podľa Ciccareseho by mohol mať displej nového iPhone užší rám, vďaka čomu by sa zdalo, že sa displej rozkladá od strany na stranu. Narozdiel od väčšiny ostatných, Ciccarese sa spolieha, že Apple nepoužije ohnutý displej a ani neponúkne rozlíšenie 720p alebo 1080p.

Podľa Ciccareseho by sme mohli očakávať, že 4.7-palcový iPhone 6 ponúkne rozlíšenie 1338×750 a 5.5-palcový iPhone 6 ponúkne rozlíšenie 1568 × 878. Vyššie rozlíšenia by umožnili Applu usporiadať domovskú obrazovku iOS tak, že sa na jeden riadok zmestí 5 alebo 6 ikon, zatiaľ čo dnes sa tam zmestia štyri. Za obrovskú výhodu sa dá v tomto prípade považovať jednoduchá grafika systému iOS 7, keďže s novým flat dizajnom vie Apple prispôsobiť svoj systém prakticky pre akékoľvek rozlíšenie. Zmena rozlíšenia však aj naďalej ostane problémom pre vývojárov, ktorí vyrábajú graficky náročné aplikácie. Aj naďalej je teda otázkou, aké rozlíšenie vlastne väčší iPhone ponúkne, pokiaľ ho Apple skutočne vyrobí.

iPhone-6-01-cd
iPhone-6-02-cd
iPhone-6-03-cd
iPhone-6-04-cd
iPhone-6-05-cd
iPhone-6-06-cd
*Zdroj: ciccaresedesign.com

Dnes nejčtenější

.