Zavřít reklamu

Ak ste zvyknutí na rýchle písanie, možno mi dáte za pravdu, že pri písaní na iPhone sa človek veľmi rýchlo pomýli. To však rieši už samotný Apple pomocou svojej funkcie Auto-Correct. Nájdu sa ale aj takí, ktorým ani auto-correct neprinesie dostatočnú útechu a preto vyvíjajú na telefón vlastné klávesnice, ktorých základom je intuitívnosť. Práve takú klávesnicu vyvinul nezávislý vývojár Yose Widjaja, ktorý vytvoril svoju vlastnú klávesnicu fungujúcu na podobnom princípe ako Swype.

Svoju klávesnicu zatiaľ prezentuje iba vo svojej aplikácií Hipjot, kde zároveň ukazuje, že s pomocou jeho klávesnice je možné na obrazovke iPhone napísať až 120 slov za jednu minútu. Klávesnica je intuitívna a z pohybu vašich prstov vytuší, aké slovo chcete napísať. Okrem klasického písania jednou rukou podporuje aj gestá dvomi rukami, teda nový spôsob, pri ktorom už je vidieť intuitívnosť celého rozhrania. Základným rozdielom, ktorý odlišuje Widjajov výtvor oproti Swype, je najmä rýchlosť. Zatiaľ čo Swype odhaduje rýchlosť približne 50 slov za minútu, Widjaja uvádza viac takmer 2,5× vyššiu rýchlosť. Ďalej treba brať do úvahy aj to, že Swype nie je dostupný na iOS, čo sa ale môže zmeniť, keďže Apple údajne už v minulom roku rokoval s vývojármi Swype.

Widjaja ale nechce mať klávesnicu len vo svojich aplikáciách, ale chce ju distribuovať ako SDK pre ďalších vývojárov. Verí, že práve taký krok by mu umožnil rozšíriť povedomie o jeho klávesnici, keďže v niektorých iOS aplikáciách nájdeme aj ďalšiu intuitívnu klávesnicu, Fleksy. Podpora klávesnice Fleksy ale nie je v každej aplikácií, keďže Apple zatiaľ nepovoľuje užívateľom, aby v systéme používali inú klávesnicu než tú, ktorú poskytuje Apple. Pokiaľ však Apple predstaví také zariadenia, aké v minulosti zavrhoval, nie je vylúčené, že Apple v budúcnosti povolí užívateľom, aby si do svojho iOS zariadenia nainštalovali vlastnú klávesnicu. Apple napríklad v minulom roku oficiálne umožnil, aby výrobcovia tretích strán a vývojári mohli vyrábať MFi herné ovládače pre zariadenia s iOS 7 a novšími.

*Zdroj: jormy.com/hipjot/

Dnes nejčtenější

.