Zavřít reklamu

Spoločnosť Canaccord Genuity sa pozrela na štatistiky predaja smartfónov v USA a zistila, že napriek počiatočnému nedostatku kusov iPhone 5s na trhu sa Apple aj naďalej udržuje na prvom mieste. Nová štatistika ukazujúca výsledky za uplynulé tri mesiace odhalila, že oba nové telefóny iPhone patria k trom najpredávanejším zariadeniam, aké sa u operátorov predávali. Analýza pritom berie v úvahu výsledky u všetkých štyroch veľkých operátorov, ktorými sú AT&T, Verizon, T-Mobile USA a Sprint.

Všetci operátori sa v štatistike mohli pochváliť zaujímavosťami. Už na úvod zaujme fakt, že u každého zo štyroch operátorov sa do zoznamu Top 3 zaradili tie isté zariadenia na čele s iPhone 5s, novinkou s Touch ID a 64-bitovým procesorom. Druhé a tretie si v štatistikách delili telefóny Samsung Galaxy S4 a iPhone 5c, čo je veľmi pozoruhodné vzhľadom ku kritike, aká sa voči zariadeniu objavila. Plastový model iPhone prekonával vlajkovú loď Samsungu predovšetkým u AT&T, kde ho Galaxy predbehol až v priebehu novembra/listopadu. Narozdiel od toho si však Galaxy S4 zachoval svoje druhé miesto u operátorov Verizon a T-Mobile, kde bol počas všetkých troch mesiacov druhým najpredávanejším prístrojom. Štatistika sa v neskorších dvoch mesiacoch zmenila aj u operátora Sprint, u ktorého sa v septembri/září na druhom mieste usadil iPhone 5c, neskôr však došlo k posilneniu predajov Galaxy S4.

Veľmi dobrými číslami sa môžu podľa Canaccord pochváliť aj tablety iPad. Ich predaje totiž v novembri/listopadu výrazne posilnil Black Friday, pričom v tomto období boli zaznamenané veľmi silné predaje iPadu Air a iPadu mini s Retina displejom všade tam, kde boli prístroje dostupné. V prípade iPadu Air sa totiž v onom období zvýšili predaje o viac ako 50%. Analytik Michael Walkley zo spoločnosti Canaccord zvýšil cieľovú cenu akcií Apple z 580 na 600 dolárov a očakáva, že v prvom kvartáli fiškálneho roku 2014 sa Applu podarí predať 54 miliónov kusov iPhone a do konca roka by sa toto číslo mohlo zvýšiť na 186 miliónov.

1212-canaccord-1
*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.