Zavřít reklamu

Microsoft sa pri tvorbe názvov necháva unášať svojimi hrami a ako sa ukazuje, najnovšiu softvérovú aktualizáciu začal označovať krycím menom Threshold. Jedná sa pritom o jednu z planét, ktoré jestvujú vo vesmírnej FPS sérii Halo, ktorá je exkluzivitou pre Xbox. Update so zaujímavým názvom bude v skutočnosti predstavovať krok, aký sa už dlhodobo očakával od Applu – Microsoft touto aktualizáciou zjednotí všetky svoje operačné systémy a všetky tak budú zdieľať kľúčové funkcie. Microsoft zatiaľ udržuje všetko pod pokrievkou, ale renomovaná blogerka Mary Jo Foley sa postarala o svoje.

Mary Jo už tradične získala tieto informácie od kontaktov vo vnútri Microsoftu, podobne ako už niekoľkokrát v minulosti. Podľa jej informácií sa už v minulosti objavili tvrdenia, že Microsoft pracuje na aktualizácii „Blue“, ktorá odštartuje každoročnú sériu updatov. To sa ukázalo ako pravda a už dnes sme svedkami toho, že Microsoft vydal Windows 8.1, bezplatný update pre všetkých používateľov Windows 8. Nedá sa však povedať, že by šlo o klasický update, keďže tento update prináša množstvo úplne nových funkcií a prináša dlhodobo žiadané tlačítko Štart.

Pokiaľ ide o aktualizáciu Threshold, momentálne máme k dispozícii len tri základné informácie. Prvou z nich je, že update zjednotí systémy Windows, Windows Phone a Xbox One. Od toho sa odvíja aj druhá vlastnosť významného update, zjednotený Store s aplikáciami, vďaka ktorému budú môcť vývojári naprogramovať jednu aplikáciu, ktorá bude kompatibilná naprieč platformami. Samozrejme musia počítať s importovaním funkcií pre všetky tri platformy, čo sa bude odvíjať aj na dĺžke vývoja týchto aplikácií. Nakoniec Microsoft realizuje to, na čo sa čakalo prakticky už od ohlásenia Windows 8. Prítomnosť v systémoch bude robiť hlasová asistentka, ktorú dnes spoločnosť označuje krycím názvom Cortana. Opäť sa jedná o meno z hry Halo, kde Cortana slúži hlavnej postave ako umelá inteligencia. Aktualizácia Windows Threshold by mal podľa blogerky vyjsť na jar 2015.

windows-81-start
*Zdroj: Engadget

Dnes nejčtenější

.