Zavřít reklamu

Rada Gilbertské školy dnes schválila daňovou úlevu pro společnost Apple. Daňová úleva se jedná vytvoření závodu na zpracování a výrobu safírového skla v Arizoně, kde Apple zaměstná 700 lidí. Školská rada byla poslední z osmi vládních institucí, od nichž Apple potřeboval schválení pro daňovou úlevu. Rada hlasovala 5:0 v prospěch Applu, který tak za vytvoření nových pracovních míst získá daňovou úlevu. Společnost sníží nezaměstnanost v regionu a jako odměnu získá úlevu na daních pro následující roky.

Společnost navíc nezaměstná „pouze“ 700 nových lidí, ale pro vybudování fabriky využije práce až 2000 zaměstnanců. „Jsme hrdí na to, že rozšiřujeme naši výrobu v Arizoně, díky čemuž vznikne více než 2000 nových pracovních míst ve strojírenství, zpracovatelském průmyslu a stavebnictví. Nový závod bude vyrábět komponenty pro produkty společnosti Apple a bude fungovat 100% z obnovitelných zdrojů energie a to již od prvního dne jeho spuštění,“ uvedl již dříve Apple. Je navíc důležité podotknout, že daňové úlevy pro společnosti které sníží v daném regionu nebo státě nezaměstnanost nejsou ničím neobvyklým nejen v USA, ale také u nás. Problém může nastat v situaci, kdy společnost poté co ji takzvané daňové prázdniny skončí, raději zemi opustí a dokáže vyjednat stejné podmínky v další zemi, to se však Apple pravděpodobně týkat nebude.

Společnost v současné době používá safírové sklíčko pouze pro Home Button tlačítko u iPhone 5s a jako krycí sklíčko čočky fotoaparátu. Podle spekulací by nový závod měl začít vyrábět safírová sklíčka pro nové a dlouho očekávané hodinky společnosti Apple, které se prozatím označují jako iWatch. Právě u luxusních hodinek je safírové sklíčko samozřejmostí a to zejména díky tomu, že je jej prakticky nemožné poškrábat a v běžných podmínkách jej může poškrábat pouze diamant. Safírové sklíčko má navíc další výhodu, lze na něj bez problému nanést několik antireflexních vrstev.  Již nyní je jisté, že Apple rozhodně nezaměstnal 700 lidí a nezačal spolupracovat s novou společností jen kvůli tomu, aby zásoboval safírovým sklem miniaturní součástky u iPhone 5s. Je také možné, že safír bude do budoucna pokrývat celý displej iPhone, jako nejpravděpodobnější varianta se však skutečně prozatím jeví využití safíru v případě hodinek iWatch.

 

 

iWatch3

 

Dnes nejčtenější

.