Zavřít reklamu

Apple zaměstná 700 lidí ve výrobním závodu v Arizoně, kde budou vyrábět safírová sklíčka. Společnost koupila volnou výrobní halu od First Solar a společně s zařízením společnosti GT Advanced se bude v této hale provozovat pece na zpracování safíru. Nový závod na zpracování safíru zaměstná minimálně 700 lidí z Arizony a dalších 1300 lidí získá práci v souvislosti s přípravou a stavbou závodu. Apple poměrně překvapivě poskytl médiím prohlášení, ve kterém okomentoval chystanou výrobu safírových sklíček. Mluvčí společnosti se vyjádřil pro server Pocket-lint.com.

„Jsme hrdí na to, že rozšiřujeme naši výrobu v Arizoně, díky čemuž vznikne více než 2000 nových pracovních míst ve strojírenství, zpracovatelském průmyslu a stavebnictví. Nový závod bude vyrábět komponenty pro produkty společnosti Apple a bude fungovat 100% z obnovitelných zdrojů energie a to již od prvního dne jeho spuštění,“ uvedl Apple.

Společnost používá v současné době safírové sklíčka pro ochranu čočky fotoaparátu u iPadů a iPhonů a také pro ochranu Home Button tlačítka u iPhone 5s. Zdá se však, že se společnost chystá najít pro safírové sklíčka také další využití. Jejich předností je vynikají trvanlivost a odolnost proti poškrábání. V podstatě jedinou věcí kterou můžete v běžných podmínkách safír poškrábat je diamant, který je ještě tvrdší. Safír se používá například u kvalitních hodinek, aby chránil jejich součástky před poškrábáním. Na safír se navíc výborně nanáší antireflexní vrstvy a to z obou stran, díky čemuž je možné vytvořit sklo, které je téměř neviditelné.

iphone5s-gallery1-2013

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.