Zavřít reklamu

Od vydání iOS 7 pro veřejnost nás nedělí ještě ani 24 hodin a poslední verzi operačního systému pro iOS má na svých iPhonech, iPodech a iPadech nainstalováno víc procent uživatelů než kolik si nainstalovalo poslední verzi Android 4.2 za rok. Google podle vlastních statistik zaznamenal do současné doby instalaci poslední verze Android 4.3 pouze na méně než 0,1% všech Android zařízení a dokonce i předchozí verzi Android 4.2 má na svém zařízení pouze 8,5% uživatelů. Nutno podotknout, že Andorid 4.2 vyšel již v říjnu 2012, tedy téměř před jendím rokem.

Apple iOS 7 si za méně než 24 hodin nainstalovalo více než 26% všech iOS uživatelů, podle společnosti Mixpanel, která se zabývá analýzou dat z iOS a Android zařízení. Samozřejmě Androdi uživatelé mohou reagovat tím, že zatím co podle posledních dat používá Android na světě 80% všech chytrých telefonů, v případě iOS je to pouze 13% a tak i když si poslední verze iOS stáhne méně lidí než poslední verzi Androidu, je to to stále procentuálně větší číslo ze všech iOS uživatelů. Na druhou stranu však Android díky množství zařízení, nadstaveb a dalších věcí uživatelům přechod na novější verzi systému příliš neulehčuje.

Pokud nemáte přímo zařízení typu Nexus, je pro vás na Androidu přechod na novou verzi operačního systému mnohem složitější než v případě iOS. Většínou totiž musíte počkat až výrobce vašeho zařízení uvolní poslední verzi Andoridu přizpůsobenou pro své konkrétní zařízení a to trvá mnohem déle, než když po vydání iOS může instalovat nový systém každý uživatel.

screen shot 2013-09-19 at 5
screen shot 2013-09-19 at 5

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.