Zavřít reklamu

V priebehu posledných mesiacov sme mohli počuť prakticky každý deň o iPhone 5S a iPhone 5C, to však neznamená, že by Apple stratil záujem o ostatné produkty. Najnovšie sa na internete objavila správa, že Apple má pre nás skutočne pripravenú One more thing, ktorú predstaví súčasne s novými telefónmi. Podľa serveru Panjiva.com by sa tentoraz nemalo jednať o nič iné ako o nový televízny produkt, respektíve set-top box. Odvoláva sa pritom na viacero objednávok z augusta/srpna 2013.

Ako uvádza ďalej, Apple si v priebehu minulého mesiaca objednal tri zásielky od BYD Precision Manufacture v meste Shenzhen. To by nebolo nič zaujímavé, keby zásielky nemali popisy „Set Top Box with a Communication Function“ alebo „Set Top Boxes“. Všetky objednávky boli expedované s týždňovým oneskorením, a jednalo sa o dátumy 11. augusta/srpna, 18. augusta a 25. augusta 2013. Existuje tak veľká šanca, že si pre nás Apple pripravuje novú generáciu svojej Apple TV, no momentálne nie je známe, či budú zdieľať rovnaký vizuál alebo dôjde k zmene. Už na začiatku roka sa totiž objavil nový dokument od Apple, ktorý znázorňoval ešte menší model Apple TV, mal však veľmi podobný dizajn ako predchádzajúci model.

step1-tech-appletv-dimensions_GEO_CZ

A čo všetko môže naznačovať tomu, že Apple skutočne pripravuje novú generáciu Apple TV?

  • Správa o tom, že BYD sa stane dodávateľom pre Apple, sa objavila na začiatku minulého roku. Odvtedy boli expedované len štyri zásielky, pričom jedna z 18.8.2013 nesie popis „PC Portable“.
  • Predchádzajúce zásielky Apple TV pre Apple mal na starosti Foxconn, a posledná zásielka od neho bola expedovaná 5.12.2012. Môže to znamenať, že by Apple chcel skutočne nového dodávateľa, aby utajil vývoj novej generácie Apple TV, pravdepodobne s radikálnymi zmenami, obzvlášť vizuálnymi? Špekuluje sa aj o tom.
  • Zásielka z 11.8.2013 vážila 7 044 kilogramov
  • Zásielka z 18.8.2013 vážila 16 628 kilogramov
  • Zásielka z 25.8.2013 vážila 16 628 kilogramov

Pokiaľ vezmeme do úvahy, že jeden kus Apple TV váži približne 450 gramov, znamená to, že si Apple v priebehu minulého mesiaca objednal takmer 90 000 kusov  zariadenia – pokiaľ berieme do úvahy váhu celého balenia. Vzhľadom k spomenutým faktom sa na internete okamžite rozpútali diskusie o tom, či sa jedná o úplne nový model Apple TV, a o tom, čo tento model prinesie. Zatiaľ čo niektorí napäto očakávajú výkonnejší hardvér, užívateľsky prístupné úložisko a App Store, iní ostávajú skeptickí a tvrdia, že sa bude jednať len o update kvôli 802.11ac Wi-Fi. To všetko sú zatiaľ špekulácie – či Apple skutočne uvedie novú Apple TV alebo jednoducho doplní objednávky staršieho modelu, uvidíme už o 6 dní.

screen
*Zdroj: Panjiva.com

Dnes nejčtenější

.