Zavřít reklamu

Apple v poslední době akvizicemi menších společností zrovna nešetří, Švédská tisková agentura Rapidus News dnes oznámila, že Apple koupil společnost AlgoTrim, což následně okomentoval TechCrunch.com s tím, že Apple tuto akvizici oficiálně oznámil. Společnost se sídlem v jižním Švédsku se specializuje na vytváření algoritmů pro kompresi dat pro mobilní telefony. Především se pak jedná o kompresi fotografií, videa a grafiky. Algoritmus od AlgoTrim dokáže data komprimovat bez výrazného zatížení hardware a produkt využívající tyto komprimace pak dokáže pracovat rychleji, zpracovávat data s menším objemem, které je možné navíc ukládat a tím šetřit i místo v zařízení a to vše bez zvýšených nároků na hardware.

Společnost se zaměřuje především na zařízení s operačním systémem Android s tím, že na konci roku 2011 používalo algoritmy AlgoTrim více než 100 milionů Android zařízení na celém světě. Ovšem zatím co v AlgoTrim jsou skutečně šikovní vývojáři, obchod pokulhává a tak společnost i přes svůj světový úspěch vykázala v posledním roce příjmy pouze 462 000 amerických dolarů, což vzhledem k jejímu rozšíření ve světě Androidu není příliš vysoká částka a tak bylo lepší společnost prodat. V únoru letošního roku pak všechny akcie AlgoTrims získala holdingová společnost Wedgwood Industries LCC, od které Apple koupil nejen akcie, ale i samotnou společnost jako takovou.

Zakladatel a šéf AlgoTrim Anders Holtsberg se nedávno přestěhoval do Silicon Valley a to konkrétně do místa vzdáleného patnáct minut jízdy autem do sídla společnosti Apple v Cupertinu. Anders potvrdil, že nyní pracuje přímo v Applu, podrobnosti k akvizici však nesdělil s tím, že danou věc nemůže komentovat. Apple v letošním roce kupoval zejména společnosti věnující se mapám nebo mapovým podkladům, koupil však také například společnost vyvíjející čipy s nízkou spotřebou elektrické energie a nyní přidává firmu, která dokáže urychlit práci bez toho, aniž by se to odrazilo na nárocích pro hardware.

Dnes nejčtenější

.