Zavřít reklamu

Dnes síce nie je známe, či a kedy Apple vôbec predstaví lacnejší model svojho telefónu iPhone, no s postupne pribúdajúcim množstvom správ očakávame, že sa tak môže stať už v priebehu tohto roku. Apple by navyše v prospech tohto zariadenia mohol spraviť krok, ktorý by časť používateľov očakávala, iných by pre zmenu nepotešila. V snahe pretlačiť vpred nové technológie je možné, že Apple v tomto roku úplne nahradí iPhone 4S a na jeho miesto dosadí lacnejší iPhone.

Vďaka tomuto kroku by sa Applu podarilo zabiť hneď dve muchy jednou ranou. Jednak by sa nadobro zbavil 3.5-palcových displejov a mohol by sa plne venovať novým zariadeniam s 4-palcovým Retina displejom a zároveň by sa prestal predávať posledné zariadenia s 30-pinovým konektorom. Ten v dnešnej dobe využíva už len iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 a iPad 3. generácie. Nemusíme preto vylučovať možnosť, že ak Apple uvedie plastový iPhone, tak to bude práve on, ktorý bude u operátorov dostupný zadarmo. Terajší obchodný model Applu funguje na princíp, že každý model vydaný pred 2 rokmi je u operátorov dostupný zadarmo. Tento krok bol predstavený s príchodom iPhone 4S, kedy sa Apple rozhodol ponúkať 8GB model iPhone 3GS úplne zadarmo a 8GB iPhone 4 za 99 dolárov.

V tomto roku by sme sa tak mohli stretnúť s úplne novým modelom, vďaka ktorému budú operátori ponúkať iPhone 5S od 199 dolárov, iPhone 5 za 99 dolárov a lacnejší iPhone, respektíve iPhone Lite, úplne zadarmo. Ešte stále však nie je vylúčené, že práve tento lacnejší model jablčného telefónu bude dostupný iba v rozvojových trhoch, predovšetkým v Číne a Indii. V týchto krajinách by Apple mohol bezpečne spustiť predaj svojho zariadenia a zarobiť na ňom, zatiaľ čo v Európe a Amerike by sa pravdepodobne väčšina ľudí mohla rozhodnúť pre spomínaný lacnejší prístroj.

render-130621-1
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.