Zavřít reklamu

Úspech telefónu iPhone je cieľom mnohých konkurenčných značiek a preto niet divu, že sa tieto spoločnosti pokúšajú vyrábať tzv. „iPhone killery“, teda telefóny, ktoré majú za cieľ ukončiť úspešnú evolúciu iPhonu. Spoločnosť Motorola, ktorú dnes vlastní Google, ale zrejme skutočne pripravuje takýto typ telefónov. V priebehu víkendu však Google predstavil svoje bližšie plány do budúcna. Jeho nové nízkonákladové smartfóny by mali byť budované v továrni v meste Fort Worth v štáte Texas. Táto továreň v minulosti vyrábaal telefóny Nokie.

Spoločnosť Google mimo iného tvrdí, že sa bude jednať o jediné smartfóny, ktoré budú vyrábané na území USA namiesto Číny. Práve v Číne dnes vyrába väčšinu svojich produktov Apple, zdá sa však, že ten začína tiež pomaly presúvať svoju výrobu do Spojených Štátov, taktiež do továrne v Texase. Apple by však mal v továrni, ktorá patrí Foxconnu, vyrábať nové počítače Mac. Čo však kuje Google s Motorolou?

Spoločnosť pripravuje telefóny pod označením Moto X, ktoré by mali disponovať snímačmi, ktoré majú za cieľ sledovať aktivitu používateľa a následne jej prispôsobovať operačný systém. Toto bude možné spoznať najmä v prípadoch, kedy sa užívateľ ponáhľa na autobus či vychutnáva jedlo v reštaurácii. Väčšina týchto technológií bola odprezentovaná na konferencii D11, ktorej sa zúčastnil aj CEO Apple Tim Cook. Cieľ, ktorý má Google so sériou Moto X v pláne, je jasný. Ponúknuť užívateľom veľmi lacné a zároveň vysokokvalitné smartfóny, ktoré by bojovali proti vysokým cenám dnešných zariadení. Pre príklad, 16GB model iPhone 5 je dnes nie je možné v autorizovaných obchodoch zakúpiť za menej ako 600€.

motorola-xphone

*Zdroj: Computer World

Dnes nejčtenější

.