Zavřít reklamu

Aj keď sa dá povedať, že rok 2013 u Applu ledva začal, nič to nemení na fakte, že už dnes sa objavujú informácie ohľadom roku 2014, respektíve jedného z jeho najdôležitejších produktov – iPhone. Známy zahraničný server DigiTimes totiž koncom uplynulého týždňa prišiel so správou, podľa ktorej Apple v roku 2014 definitívne opustí Samsung ako výrobcu mobilných procesorov Apple Ax. Po novom by sa tak mali naozaj vyplniť špekulácie z konca minulého roka, a Apple zverí výrobu týchto čipov do rúk technologicky významnej spoločnosti TSMC.

Server sa pritom odvoláva na priemyselné zdroje. Tie mu potvrdili, že Taiwanská spoločnosť spracuje 100% objednávok týkajúcich sa telefónu iPhone, ktorý sa má začať predávať v druhej polovici onoho roku. Práve pre tento veľký dopyt má spoločnosť TSMC už dnes pripravovať fabriku na juhu Taiwanu. Samotná továreň Fab 14 by mala byť pripravená pre produkciu čipov už koncom roku 2013, a teda je pravdepodobné, že procesory pre tohtoročný model iPhonu bude mať na starosti Samsung. V tomto prípade sa navyše objavuje teória, že v prípade iPhone 5S sa Apple rozhodne použiť modifikovanú verziu procesoru A6, no nie je vylúčená ani možnosť, že sa bude jednať o úplne nový čip, ktorý ponesie meno Apple A7.

Spoločnosť TSMC by podľa doterajších správ mala v spolupráci s Applom mala pracovať na novom mobilnom procesore, ktorý by podľa doterajších informácií mal byť vyrábaný energeticky úsporným 22-nanometrovým procesom. Tento procesor by podľa doterajších správ mal Apple použiť v budúcoročnom modeli telefónu iPhone, ktorý by sa podľa prvých správ mal zaradiť do kategórie väčších telefónov, no nie je vylúčená ani možnosť, že väčší displej použije Apple u špeciálneho modelu, ktorý by mal niesť pomenovanie iPhone Plus.

iphone_math_prototype

*Zdroj: DigiTimes

Dnes nejčtenější

.