Zavřít reklamu

Samsung ukazuje, že aj on sa snaží experimentovať s rôznymi technológiami, o akých sa nám snáď len mohlo snívať. Kým Samsung predstavil niekoľko zaujímavých softvérových funkcií týkajúcich sa jeho nového telefónu Galaxy S IV, dnes spoločnosť začala experimentovať s hardvérom i ľudským telom. Výskumníci spoločnosti totiž v spolupráci s Texaskou Univerzitou v Dallase testujú modifikované tablety Galaxy Note 10.1, ktoré by bolo možné ovládať s pomocou ľudskej mysle.

Aj keď sa experiment ešte stále nachádza v ranej fáze, spoločnosť už vie, ako túto technológiu uplatní. Podľa spoločnosti by totiž mali mysľou ovládané smartfóny a tablety slúžiť najmä ľuďom, ktorí majú problémy s mobilitou. Aj keď v budúcnosti zrejme bude možné používať túto technológiu menej nápadne, výskumníci budú musieť ešte veľa rokov používať helmu, ktorá monitoruje EEG. Už dnes však dokáže používateľ s pomocou experimentálnej technológie spúšťať aplikácie, listovať hudbou, či dokonca zapnúť a vypnúť tablet.

K vykonaniu týchto akcii stačí používateľom zamerať sa na danú ikonu, ktorá bliká určitou frekvenciou. Používatelia boli podľa výskumníkov schopní vykonať akciu v priemere 1 akciu za 5 sekúnd, s presnosťou 80 až 95%. Vedúci výskumu Insoo Kim tvrdí, že jeho tým pracuje intenzívne na tom, aby bolo túto technológiu možné preniesť do reálneho života: „Nájsť nové spôsoby ako spolupracovať s mobilnými zariadeniami sú hnacou silou projektu. Pred niekoľkými rokmi bola drobná klávesnica jediným spôsobom, ako bolo možné ovládať telefón, ale dnes môžu používatelia používať hlas, dotyk, gestá a pohyb očí na to, aby mohli ovládať mobilné zariadenia. Čím viac spôsobov ovládania sa objaví, tým bohatšie budú možnosti ako pracovať s mobilnými zariadeniami.“

Nakoniec sa tím výskumníkov rozhodol podeliť sa so svetom o demonštračné video, v ktorom prezentuje svoju technológiu v niekoľkých fázach.

samsung-headgear

*Zdroj: Engadget s odkazom na MIT Technology Review

Dnes nejčtenější

.