Zavřít reklamu

Apple sa rozhodol dať službe AppGratis definitívnu červenú a pár dní po tom, ako z App Store oficiálne vymazal túto populárnu aplikáciu, rozhodol sa zablokovať službe aj ďalšiu kľúčovú funkciu, notifikácie. Kým používatelia zablokovanej služby doteraz mohli prijímať upozornenia o nových aplikáciách, Apple túto funkciu na diaľku zablokoval a tak používatelia už nebudú mať prehľad o tom, aké zľavy aplikácii ich v budúcnosti čakajú, pokiaľ sa nerozhodnú sami program spustiť.

Aj keď situácia znepokojila členov spoločnosti AppGratis, jej CEO Simon Dawlat zachoval chladnú hlavu a používateľom služby rozposlal informatívny e-mail, v ktorom ich informuje o tom, aby používatelia neprepadali panike, keďže AppGratis sa rozhodol rozhodnutie Applu obísť. Mnohí používatelia služby si totiž dnes všimli, že ich aplikácia neupozornila na novú výhodnú ponuku. Dawlat na svojom blogu odhalil budúcnosť služby: „…sme späť na svojich začiatkoch. Bláznivý denný newsletter s miliónmi odberateľov, ktorý bude čoskoro doplnený o najnovšiu a najkrajšiu HTML5 WebApp, akú kedy uvidíte. Dve veci, ktoré skutočne plne vlastníme a ktoré nám nikto nemôže zobrať. Takže keď som minulý týždeň prehlásil, že hlásenia o konci našej služby boli veľmi prehnané, nerobil som si srandu. Vôbec som si nerobil srandu. AppGratis ešte len začína.“

Aj keď ešte nie je známe, kedy spoločnosť spustí svoju vlastnú aplikáciu, už dnes začne služba posielať svojim používateľom newslettery, ktoré ich budú každodenne informovať o nových, výhodných ponukách v App Store. Zároveň sa však služba chce sústrediť aj na konkurenčnú platformu Google Android, kde bola prvýkrát spustená v auguste minulého roku. Apple sa rozhodol službu AppGratis zablokovať len pár dní po tom, ako oficiálne schválil jeho aplikáciu pre iPad. O tom sa však môžete dočítať viac v článku Podívejte se na to proč Apple smazal jednu z nejoblíbenějších aplikací upozorňující na hry ve slevě z App Store.

appgratis-HD

*Zdroj: TechCrunch; AppGratis Blog

Dnes nejčtenější

.