Zavřít reklamu

Aj keď myšlienka, že by sa niekedy v telefónoch iPhone či dokonca v samotných tlačítkach Home Button nachádzal snímač odtlačkov prstov, môže znieť pomerne bláznivo, nemusí sa jednať o hudbu ďalekej budúcnosti. Apple totiž na svojej webovej stránke uverejnil novú pracovnú ponuku, ktorej náplňou je podieľať sa na vývoji softvéru LabTool v dizajnovom stredisku v meste Melbourne v štáte Florida. Ihneď sa preto vyrojili špekulácie o tom, že Apple skutočne pracuje na spomínanom snímači, keďže softvér sa používa práve v rôznych senzoroch.

O tom, že táto správa môže byť skutočne pravdivá, môže svedčiť hneď niekoľko faktov. Nielen, že jeden z najvýznamnejších analytikov vo svete Applu Ming-Chi Kuo prehlásil, že spoločnosť osadí senzorom odtlačkov prstov budúci iPhone, ale v meste Melbourne sa okrem tohto vývojárskeho strediska nachádza aj sídlo spoločnosti AuthenTec, ktorú Apple v minulom roku odkúpil za 356 miliónov dolárov. Navyše sa jedná o jedinú pracovnú ponuku, ktorú Apple v oblasti uvádza a skutočnosť, že sa bude jednať o prácu na niekoľkých funkciách senzoru vrátane bezpečnosti a prevzatia kontroly nad zariadením, môže len svedčiť v skutočnosť, že Apple naozaj iPhone 5S so snímačom prstov pripravuje.

iphone_5s_home_button

Ďalšia predpoveď analytika Ming-Chi Kua by sa tak ukázala opäť ako pravdivá a je tak možné, že sa nový senzor bude skutočne ukrývať pod tlačítkom Home Button, kde ho hodlá spoločnosť podľa reportu údajne umiestniť. Malo by sa tak jednať vôbec o prvé iOS zariadenia, ktoré by bolo možné odblokovať pomocou prstu a zároveň existuje možnosť, že práve vďaka tomuto senzoru budete môcť bezpečne nakupovať aplikácie z App Store. V takomto prípade by navyše nebolo potrebné používateľov učiť nič nové, keďže návrat na domovskú obrazovku iOS býva jedným z prvých krokov, ktoré nasledujú po zakúpení aplikácie.

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.