Zavřít reklamu

Vleklé spory mezi společností Apple a Samsung mají další následky. Displeje pro iPad mini bude již alespoň v částečné míře vyrábět společnost Innolux, která zakázku získá právě na úkor Samsungu. David Hsieh, vice prezident NPD DisplaySearch Greater pro Čínu uvedl, že Apple bude alespoň částečně spoléhat na společnost Innolux, při dodávkách dotykových displejů pro příští generaci iPadu mini. „Innoux a China’s Century Display získají osvědčení o kvalifikaci pro dodávku dotykových displejů pro iPad mini od společnosti Apple,“ uvedl dnes David Hsieh.

Začátkem tohoto týdne uvedl Yang Chiu-lien, ředitel divize dotykových panelů společnosti Innolux, že se společnost v letošním roce zaměří na displeje pro smartphony a tablety s cílem začít v letošním roce vyrábět 7″ displeje. Innolux již dodává dotykové displeje pro 9,7″ iPad. Displeje které společnost začne v letošním roce vyrábět využívají technologii touch-on-display, která řeší problémy, jenž doprovází současnou technologii in-cell, kteoru Apple využívá u iPhone 5. Více informací o in-cell a touch-on-display technologii se dozvíte přímo zde.

Server Digitimes navíc před malou chvílí přinesl informace s odvoláním na sdělovací média v Koreji, které tvrdí, že Apple doposud nepředložil a ani nepředloží Samsungu žádost o výrobu displejů pro iPad mini. Podle nejnovějších zpráv se bude Apple při výrobě panelů pro iPad mini plně poléhat na LG Display, Sharp, Japan Display a AU Optronics s tím, že nemalou roli sehraje také společnost Innolux. Společnost Samsung si Apple zřejmě opravdu znepřátelila tím, co předváděla v minulých letech. Apple totiž odjakživa spoléhal právě na displeje Samsungu. LG navíc v posledních měsících předvedli, že displeje pro MacBook Pro Retina trpí na rozdíl od těch od Samsungu značnými problémy. I přesto se však zřejmě Apple rozhodl ze svých budoucích plánů Samsung v co největší míře vynechat a bude se spoléhat na ostatní společnosti, které mu přímo nekonkurují.

ipadmini-pages1

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.