Zavřít reklamu

iPad mini jsem si pořídil společně s druhým redaktorem Jarem hned jak jen to bylo možné, tedy již 2. 11. 2012, kdy jej začal Apple oficiálně prodávat v ČR a SR. Od té doby je to již téměř čtvrt roku, co se iPad mini stal nedílnou součástí každodenního života. Zatím co běžný iPad s 9,7″ displejem skončil tak, že jsme jej doma používali na toaletě místo časopisu a jednou za měsíc se dal nabíjet, iPad mini je pro mě osobně zcela něco jiného. Je to skutečně osobní zařízení, které má mnohem blíže k iPhonu než k iPadu.

Přiznám se že na rozdíl od některých lidí toho skutečně moc neřeším a tak jediné co používám je aplikace Mail, Safari, Analytics a FIFA 2013. Na nějaké plánování schůzek, poznámky a podobné věci mě skutečně neužije a tak je pro mě iPad pouze záležitostí pro konzumaci obsahu a odreagování se u FIFA 2013. Po třech měsících používání vnímám iPad mini stále jako hračku která mě zatím neomrzela a přináší mi pohodí v podobě čtení webů v posteli, čtení mailů nebo sledování statistik na webu. Poté co jsem si pořídil adaptér k připojení DSLR k iPadu, stal se iPad mini nedílnou součástí fotovýprav.

Vše uvádím proto, protože iPad mini skutečně zbožňuji a je to perfektní hračka, minimálně pro tyk teří jej vnímají stejně jako já a nepatří do skupiny lidí, jenž denně udělají do svého elektronického diáře nebo zápisníku zhruba osm milionů poznámek a naplánují deset tisíc schůzek, které pro jistotu označí jako meeting. Jediná věc kterou bych si rozhodně přál u iPadu vylepšit je reproduktor, tedy vlastně reproduktory.

Reproduktory
Apple se snaží inovovat kde se dá a tak iPad mini přináší stereo reproduktory. To že iPad z 99% používám v landscape módu a stereo na jedné straně přístroje tedy příliš nechápu je jedna věc. Daleko nepříjemnější je fakt, který jsme vzpomínal již v samotné recenzi iPadu mini, tedy že pokud hrajete jakoukoli hru, automaticky si dlaní zakryjete jeden ze dvojice reproduktorů a ze sterea je rázem jenom polovina. Protože se navíc vývojáři her snaží nabídnout kvalitní zvuk a pro hráče se sluchátky stereo využívají, například u FIFA 2013 si tak můžete vybrat v závislosti na tom jaký reproduktor zakryjete, zda uslyšíte pouze diváky a zvuky z hřiště a nebo pouze komentátora.

Stereo je tak paradoxně při hraní her bez sluchátek mnohem horší než mono reproduktor, který by byl pouze na jedné straně spodní části iPadu. Zde bych se přimlouval za to, aby Apple buď vrátil mono reproduktor a nebo iPad mini vybavil reproduktory vpravo a vlevo při držení iPadu na šířku s tím, že oba reproduktory budou v horní části zařízení.

ipad_mini_lsa

Dnes nejčtenější

.