Zavřít reklamu

Podobne ako v prípade iPad mini, Apple si je aj v prípade lacnejšieho iPhonu vedomý toho, že sa bude jednať len o prvú generáciu zariadenia a podľa novej správy analytika Amita Daryananiho zo spoločnosti RBC Capital Markets, to vyzerá tak, že nový, lacný telefón Applu nebude obsahovať Retina displej, aspoň nie jeho prvá generácia. Na druhú stranu sú tieto jeho informácie v rozpore so správami, ktoré prednedávnom priniesol Ming-Chi Kuo, podľa ktorého by lacný model Apple iPhone 5 mal obsahovať plnohodnotný 4-palcový Retina displej.

Aj keď neskôr množstvo analytikov vyvrátilo plány o vydaní iPhonu začiatkom leta 2013, Daryanani vo svojej správe uvádza, že Apple má skutočne v pláne priniesť na trh nové zariadenia už v tomto období. Navyše, Apple by mal podľa neho spustiť do predaja hneď dva modely, ktoré by sa mali začať predávať koncom 2. alebo začiatkom 3. štvrťroka, teda v priebehu júna / júla, ktorý bol už v minulosti obdobím, kedy vyšiel nový iPhone. Lacnejší iPhone by mal mať opäť 4-palcový displej a plastové telo, avšak spomínaný displej vzhľadom k cene zariadenia nebude Retina. Odhadovaná cena zariadenia sa v tomto prípade uvádza na približne 400 dolárov, čím by mohlo zariadenie cenovo konkurovať iPod touch.

Daryananiho správa je však v rozpore ako s poslednou správou Ming-Chi Kua, tak aj s novými podmienkami prijímania aplikácií do App Store, ktoré Apple zverejnil len dnes. Vývojári totiž musia odteraz každú svoju aplikáciu optimalizovať pre rozlíšenie telefónu iPhone 5, ktorý ponúka Retina displej s rozlíšením 1136 x 640 bodov, inak ich budúce aplikácie nebudú schválené a v App Store sa neobjavia. Navyše je to práve Retina displej, ktorý sa nachádza v dnes najlacnejšom Apple telefóne, aký si môžu používatelia u svojich operátorov vybrať na dvojročnú zmluvu. iPhone 4 je totiž v tomto prípade dostupný úplne zadarmo.

iphone-budget-4

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.