Zavřít reklamu

Prenechávanie zodpovednosti nad výrobou čipov sa Applu nevypláca ani tentokrát, v čase, kedy Samsung hodlá predstaviť Galaxy S IV. Zahraničným serverom sa totiž podarilo ukoristiť ešte deň pred jeho predstavením informáciu, podľa ktorej by mala Juhokórejská spoločnosť použiť vo svojej tohtoročnej vlajkovej lodi grafický čip PowerVR SGX544MP, teda ide o grafický procesor zo série, ktorú obsahujú aj procesory Apple A- v mobilných zariadeniach Applu. Spomínaný čip je navyše takmer identický s čipom SGX543, ktorý je možné nájsť v iPhone 5 a teda v procesore A6.

Novší čip, ktorý vo svojom telefóne má použiť Samsung, sa od svojho predchodcu značne líši podporou technológie Microsoft DirectX 9.3, ako aj vyššou frekvenciou jadra, 500MHz. Samsung tak nielen, že spravil významný krok v histórií svojich kľúčových telefónov, ale zároveň predbehol Apple, pokiaľ sa jedná o technické parametre. Trojjadrový čip SGX543, ktorý sa ukrýva v iPhone 5, je totiž taktovaný iba na 350MHz. Juhokórejský výrobca totiž doteraz využíval vo svojich smartfónoch grafické procesory ARM Mali, ktoré sa objavili aj v minuloročnom konkurentovi iPhone číslo 1, Galaxy S III.

Pokiaľ ide o Galaxy S IV, záujem médií oň spôsobuje, že aj Samsung má problémy s leakmi. Len doteraz sa na internete objavilo množstvo nepotvrdených správ, ako napríklad použitie technológie Eye Scroll či 8-jadrového procesoru Exynos Octa. K predstaveniu telefónu dôjde už zajtra vo večerných hodinách, o čom vás budeme samozrejme informovať.

imagination-130313

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.