Zavřít reklamu

Po tom, ako dnes akcie Applu zaznamenali pokles 1,27% oproti včerajšku, analytik Ben A. Reitzes zo spoločnosti Barclays Capital vydal správu, podľa ktorej je kalifornská spoločnosť veľmi spokojná s prichádzajúcimi produktami, ktoré má Apple v pláne ohlásiť a začať predávať v priebehu tohto roka. Správe významného analytika predchádzalo jeho stretnutie s finančným riaditeľom Applu Peterom Oppenheimerom a viceprezidentom marketingu Philom Schillerom. Na tomto stretnutí došlo nielen k prejednaniu finančných operácií spoločnosti, ale padli aj otázky zamerané práve na budúce produkty.

Reitzes tvrdí, že vedúci spoločnosti majú veľmi optimistické vyhliadky, pokiaľ ide o pozíciu na trhu a produkty. Ani teraz však nezabudli na tradíciu a Reitzes sa nedozvedel nič o nových produktoch, akým sú aj pripravované hodinky iWatch: „Veríme, že Apple má neumierajúcu schopnosť inovovať – a jeho vedenie sa snaží dokázať, aby to tak zostalo aj naďalej. Veríme a myslíme si, že spoločnosť predstaví v druhej polovici kalendárneho roku 2013 množstvo produktov – vrátane nových inovácií vrámci platforiem.“ Reitzes, podobne ako mnohí analytici, verí, že spoločnosť predstaví lacnejší iPhone založený na vzhľade iPhone 5 a spolu s ním uvedie na trh aj ďalší model telefónu, iPhone 5S. Napriek tomu však znížil cieľovú cenu z 575 dolárov na $530. Podobne dnes učinila i spoločnosť Citigroup, ktorá znížila cieľovú cenu AAPL z $500 na $480.

Podľa analytika Ming-Chi Kua z KGI Securities a jeho prognózy by mal Apple v treťom štvrťroku 2013 predstaviť hneď niekoľko kľúčových produktov. medzi ne patrí okrem nových modelov iPadov a iPhonu aj Retina MacBook Pro s novým vzhľadom a lacnejší iPod touch bez kamery iSight.

*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.