Zavřít reklamu

Spoločnosť Apple dnes potvrdila, že došlo k odkúpeniu spoločnosti PrimeSense. Hovorkyňa Applu Kristin Huguet dnes potvrdila túto správu pre magazín AllThingsD, neodhalila však žiadne ďalšie informácie a tak sa musíme spoliehať len na informácie od neoficiálnych zdrojov. Tie uvádzajú, že Apple odkúpil izraelskú spoločnosť za približne 360 miliónov dolárov, respektíve za 345 miliónov dolárov. Informácia o tom, že Apple zvažuje tento krok, sa prvýkrát objavila už v júli/červenci, keď ju zverejnil izraelský server Calcalist.

Odkúpenie spoločnosti PrimeSense je pre Apple strategicky veľmi významné. Práve tento startup v minulosti vyvinul pohybovú technológiu, ktorú dnes využíva pohybový senzor Microsoft Kinect pre Xbox a Windows. Práve preto sa zvažuje, že Apple odkúpil spoločnosť PrimeSense za cieľom vyvinutia bájnej Apple HDTV, ktorú by mali podľa špekulácií užívatelia ovládať pohybom. Technologický pokrok ide však aj v prípade PrimeSense dopredu a spoločnosť medzitým vytvorila menšie verzie svojich senzorov, ktoré sú vhodné do menších zariadení, ako napríklad do tabletov. Práve preto sa špekuluje, že Apple túto technológiu aplikuje aj u ďalších budúcich zariadení, napríklad v údajnom 13-palcovom modeli iPadu alebo v hodinkách Apple iWatch.

Na otázku, či Apple odkúpil izraelskú spoločnosť PrimeSense, odpovedala hovorkyňa Applu už tradičnou odpoveďou: „Apple z času na čas kupuje menšie technologické spoločnosti, nediskutujeme však o dôvodoch a plánoch.“ Spoločnosť už v minulosti odkúpila výrobcu snímačov odtlačkov prstov, AuthenTec, ktorého technológiu tento rok použil v telefóne iPhone 5s.

*Zdroj: AllThingsD

Dnes nejčtenější

.