Zavřít reklamu

Nový telefón Google Ara môžeme pokladať za inováciu vo svete mobilných telefónov, ktorá si so sebou odhryzla kúsok jablka. Iba včera iFixIt zverejnil návod na rozmontovanie prototypu zariadenia Project Tango, ktorý v súčasnosti drží pokope len 7 skrutiek, no zároveň nám tým odhalil zaujímavé fakty. Experimentálny telefón spoločnosti Google obsahuje 3D senzory, ktorí užívateľom umožnia mapovať vonkajšie a vnútorné prostredia.

K tomu však telefón využíva technológie spoločnosti PrimeSense, ktorú Apple odkúpil v minulom roku. Po boku dvoch čipov Movidius Myriad 1 sa tu nachádza SoC spoločnosti PrimeSense s označením Capri PS1200, ktorý využíva rovnaké technológie, ktoré Apple odkúpil minulý rok spolu s celou spoločnosťou. Správa o prítomnosti čipu je skutočne prekvapivá, keďže nikto nečakal, že v telefóne od Google sa bude nachádzať hardvér od Apple. Pôvodne sa špekulovalo o tom, že prvý telefón, ktorý využije tieto technológie, vyrobí spoločnosť Apple.

Technici udelili telefónu hodnotenie 9 z 10, avšak je nutné zdôrazniť, že sa jedná o jeden z 200 prototypov určený pre testovacie účely a finálna verzia sa tak môže odlišovať. Telefón ponúka procesor Snapdragon 800 s 2 GB RAM, 64 GB úložisko a 5-palcový displej. Prototyp ďalej obsahuje batériu s kapacitou 3 000 mAh, čo je takmer dvojnásobok v porovnaní s batériou, ktorá sa ukrýva v telefóne iPhone 5s. To sa samozrejme odrazilo aj na hrúbke zariadenia, ktoré pôsobí približne tak ako prvý iPhone v roku 2007.

google-tango-primesense
*Zdroj: iFixIt

Dnes nejčtenější

.