Zavřít reklamu

Postavit dům, zasadit strom a zplodit syna. To jsou znaky pravého muže, které známe z vyprávění našich dědečků. Dnes je realita trochu jiná, protože máme spoustu jiných možností, jak dokázat, že jako chlapi za něco stojíme.

Pro ty opravdové tvrďáky je to například přežití v zasněžených severských horách. Oblast Skandinávie je proslulá divokou přírodou, tisíci jezer a neprostupnými lesy.

Pokud už tedy nechcete být za „bábovku“, která se v restauračních zařízeních s kamarády baví maximálně o tom, jaký film za poslední měsíc viděli v kině, pořiďte si sněžnice a vyrazte třeba do švédských lesů.

Ve dvou se to lépe táhne

Připravte se ale na to, že tam bude opravdová zima, a proto nezapomeňte na kvalitní vybavení. Jednou z nejdůležitějších věcí je zimní spacák, ve kterém budete trávit nekonečně dlouhé polární noci.

Necítíte-li se na sólo cestování, vezměte s sebou i své přátele. Pokud jste úplnými cestovatelskými začátečníky, zkuste před výpravou využít některých ze zimních horských kurzů, kde vám odborníci poradí, jak se vrátit se zdravou kůží.

Po návratu už od svých rodičů určitě neuslyšíte větu ve stylu: „Škoda, že tu vojnu zrušili, alespoň by ses otrkal.“ Protože kam se hrabe nějaký základní vojenský výcvik na opravdové zkušenosti s bojem o vlastní přežití v divočině?

Zaručený úspěch u žen

Rozhodně nezapomínejte na to, že holku v baru určitě lépe „sbalíte“ na historku o přežití v horách, než na to, že jste si pořídili nový batoh. To vám potvrdí každý „tvrďák“, který má podobnou zkušenost za sebou. Samozřejmě si svoje dobrodružství můžete trochu přibarvit. To už ale záleží čistě na vaší představivosti a vypravěčském umu.

Chcete-li svému okolí tedy dokázat, že už nejste ten malý kluk, kterého ve vás vidí vaši nejbližší, vyrazte do hor. Určitě se vrátíte se zážitky, na které nezapomenete celý život.

 

Dnes nejčtenější

.