Zavřít reklamu

Tak ako koncom minulého týždňa CFO Xeroxu Luca Maestri vystriedal svoju doterajšiu pozíciu za miesto hlavného účtovníka Apple, tak sa dnes senior viceprezident pre právne záležitosti Bruce Sewell stáva členom správnej rady spoločnosti Vail Resorts vlastniacej niekoľko lyžiarských stredísk v štátoch Colorado, Michigan, Minnesota, Wyoming a tiež v oblasti jazera Tahoe v Nevade. Jedným z dôvodov, prečo sa vedenie Vail Resorts rozhodlo vybrať práve jeho, môže byť fakt, že práve v týchto strediskách Sewell v minulosti pracoval ako lyžiarska hliadka.

Presnejšie išlo o roky, kedy SVP študoval vysokú školu: „Pán Sewell vo svojej roli v Apple dohliada na všetky právne záležitosti, vrátane správy a riadenia spoločnosti, duševného vlastníctva, súdnych sporov, cenných papierov a rovnako aj na vládne záležitosti. Medzi vysokou školou a právnickou školou navštevoval lyžiarské strediská v Colorade, Utahu, Wyomingu a pracoval ako profesionálna lyžiarska hliadka vo Winham a Hunter Mountians v štáte New York.“ Sewell je v súčasnosti kľúčovou osobnosťou v Apple, ktorá okrem iného dohliadala i na veľký súdny boj proti Samsungu. Do roku 2009 pracoval vo vedení právnych záležitostí Intel Corporation.

Bruce Sewell je tak ďalší významný člen kalifornskej spoločnosti, ktorý sa stal členom správnej rady inej spoločnosti. Medzi nimi nájdeme i napríklad CEO Tima Cooka, ktorý vstúpil do správnej rady Nike v roku 2005 a Eddy Cue, ktorý bol v novembri zvolený do správy talianskej automobilky Ferrari, ale o ňom sme vás už informovali.

bruce_sewell

Dnes nejčtenější

.