Zavřít reklamu

Apple opouští další významný člen vrcholného managmentu společnosti. Tentokrát se jedná o klíčovou osobu stojící za rozvojem maloobchodní sítě společnosti Apple Jerryho McDoougala, který se po více než dvanácti letech působení v Applu rozhodl věnovat více čas své rodině.

McDougal byl pravou rukou Rona Johnsona byl považován za jeho případného nástupce. Právě McDougal je jedním z klíčových manažerů, kteří stojí za fenomenálním úspěchem prodejen Apple Store. Jerry se rozloučil v pátek se svými kolegy s tím, že chce trávit více času se svou rodinou. Apple je známý tím, že od svých zaměstnanců na vyšších pozicích vyžaduje velké množství času, které musí společnosti věnovat. Při platech vrcholných zaměstnanců společnosti mezi které McDougal patřil je navíc těžké dokázat tyto lidi motivovat v tom, aby ve společnosti dále působili. Jerry si jen za poslední rok v Applu vydělal tolik, že i při poměrně honosném způsobu života dokáže vyžít bez sebemenších problémů bez toho, aniž by někdy musel do práce. V zásobě má navíc množství akcií.

McDougala nahradí v jeho pozici Jim Bean, který je součástí Applu již více než 15 let a v současné době je na pozici viceprezidenta financí. Apple tak opouští další z osobností s jejíž pomocí se společnost dostala tam kde je nyní. Jisté je že změny v Applu se tak dříve či později projeví, pokud si tedy nemyslíte že se již projevují.

Apple netvořil jediný člověk, Steve Jobs, ale právě geniální tým lidí, které dokázal Steve Jobs získat pro svoji společnost. Ti však postupně odcházejí. Apple si je vědom síly, kterou tvoří právě dlouhodobí zaměstnanci a tak se zatím snaží Tim Cook a správní rada společnosti nahrazovat odcházející zaměstnance za ty stávající, kterým však přibývá také práce a kompetencí. Tim Cook ani správní rada však zatím nechce do vedení Applu pouštět nové lidi, kteří by mohli změnit tvář společnosti nenávratně.

lincolnpark_browett

Dnes nejčtenější

.