Zavřít reklamu

Už koncom minulého roku sme vás informovali, že Apple mal začať jednania s rôznymi hudobnými spoločnosťami a vydavateľstvami ohľadom údajnej, v súčasnosti len špekulovanej online rádio služby. Tá by podľa tvrdení mala konkurovať známej Pandora One, ktorú však už v dnešnej dobe nemôže počúvať nikto, kto nežije v USA, alebo aspoň nemá tamojšiu IP adresu. Postaršiu tému dnes poodkryl analytik Richard Greenfield, ktorý tvrdí, že služba by mohla byť dostupná v priebehu roku 2013.

Významný analytik spoločnosti BTIG, Richard Greenfield tvrdí, že internetové iRadio by sa malo stať plnohodnotnou online súčasťou iTunes, ktorý je nielen hudobným prehrávačom, ale aj obchodom s hudbou, filmami, knihami a aplikáciami pre zariadenia iOS. Zároveň uvádza, že „Súčasné správanie zákazníkov naznačuje, že ľudia začínajú preferovať prístup k hudobnému katalógu ako vlastneniu špecifických piesní. Očakávame, že iRadio bude začlenené do iTunes iOS aplikácie s možnosťou vytvorenia vlastného, osobného rádia tak, ako tomu je u Pandory. Avšak by šlo o funkciu, umožňujúcu tiež prostredníctvom iTunes nakupovať hudbu alebo obsah súvisiaci s hudbou, ako napríklad informácie o koncertoch, vstupenky a tovar cez Live Nation (LYV) a Ticketmaster.“

Greenfield tiež tvrdí, že v súčasnosti tajuplná Apple TV sa do obchodov tento rok nedostane kvôli obmedzeniam obsahu. V redakcii si o jablčnej televízii myslíme rozličné názory, no zároveň si myslíme, že v súčasnosti nie je nič, čo by aktuálnym televízorom chýbalo.

Dnes nejčtenější

.