Zavřít reklamu

Aj keď sa po včerajšej správe týkajúcej sa systému iOS 7 mohlo zdať, že Apple nakoniec nestihne novú verziu svojho nového mobilného operačného systému včas, novšia správa z interných zdrojov kalifornskej spoločnosti tvrdí, že situácia nie je v tomto až taká kritická a k vydaniu nového veľkého update pre iPhone, iPod touch a iPad dôjde „včas“. Presnejšie by sa podľa zdrojov malo jednať o jeseň / podzim, teda obdobie, ktoré Apple využil v posledných rokoch na predstavenie telefónov iPhone 4S a 5, ako aj verejné vydanie systémov iOS 5 a 6.

Nové informácie zozbieral od nemenovaných zamestnancov tajnostkárskej spoločnosti redaktor magazínu AllThingsD, John Paczkowski. Podobne ako v ostatných tvrdeniach, aj podľa jeho zdrojov sa mal chopiť dizajnu na plnej čiare Sir Jonathan Ive, ktorý zo systému odstránil prakticky všetky zmienky o skeumorfizme, teda preberaní vzhľadu reálnych objektov do prostredí aplikácií: „Viete, že zelené pozadie Game Center predstavuje hrací stôl? Nuž, zbohom, Circus Circus.“

Podľa tvrdenia je preto zrejmé, že aj služba Game Center, ktorá už od svojho počiatku využíva výrazné skeumorfické prvky, sa dočká razantnej zmeny, ktorá spraví službu „menej vyčnievajúcu“ spomedzi ostatných aplikácií. Podľa tvrdení by totiž malo byť nové prostredie systému iOS omnoho jednotnejšie a preto z neho bude odstránených mnoho rôznorodých prvkov. To však neznamená, že v celom systéme nenájdeme o týchto prvkoch žiadne zmienky. Budú však menej nápadné. Pozitívne však vyznie správa, že aj napriek tomu, že v Appli došlo k zopakovaniu scenáru z roku 2007, systém by mal byť vydaný „včas“, teda pravdepodobne na jeseň, aj keď nie sú vylúčené ani ostatné časti roka či dokonca začiatok roku 2014. V roku 2007 totiž spoločnosť Apple preradila niekoľko zamestnancov divízie Mac OS X z vývoju 10.5 Leopard do divízie projektu „Purple“, ktorý predstavoval prvý iPhone a jeho operačný systém – vtedajší iPhone OS, iPhone Software 1.0 alebo dokonca Mac OS X. V súčasnosti sa však rozhodli zamestnanci nazvať proces „de-Forstallizáciou“.

iOS-7

*Zdroj: AllThingsD

Dnes nejčtenější

.