Zavřít reklamu

Posledné dni vrámci diania okolo Applu by sa dali zhrnúť do jedného pojmu: iOS 7. V priebehu posledných dní sa na internete objavujú informácie týkajúce sa najmä dizajnu budúceho mobilného systému a náš server sa rozhodol pripraviť menšie zhrnutie toho, čo by sa malo v systéme iOS 7 nachádzať. Magazín Bloomberg dnes priniesol ďalšiu správu, ktorá môže odhaľovať ďalšie informácie o tomto systéme. Podľa magazínu môže byť dokonca zmena prostredia systému tak drastická, že môže mať za následok odloženie vydania systému.

Portál vo svojej pomerne obsiahlej správe priniesol hneď niekoľko zaujímavých zákulisných informácií. Tvrdí, že inžinieri v Applu doslova zápasia s časom, pokiaľ sa jedná o práce na systéme iOS 7. V tom im navyše pomáha značná časť vývojárov divízie OS X, vďaka čomu v spoločnosti panuje situácia, aká sa objavila v čase vývoja iPhone a jeho systému, vtedy známeho pod menom iPhone OS, respektíve Mac OS X. Spoločnosť navyše aj naďalej čaká, že k vydaniu novej verzie jej systému dôjde už v septembri / září tohto roku.

Podľa nemenovaných pracovníkov spoločnosti sa dokonca Ive nerozhodol zo systému len odstrániť všetky skeumorfické prvky, ale dokonca sa rozhodol vžiť do svojej role tak intenzívne, že pripravuje dramatické zmeny v e-mailovom klientovi a kalendári. Za Jonyho správanie podľa nich môže najmä fakt, že Ive udržoval v práci veľmi intenzívny kontakt so Stevom Jobsom, a je preto možné, že na seba prebral niektoré z jeho vlastností. Narozdiel od Jobsa však Jony nevyznáva skeuomorfizmus a preferuje neutrálny, jednoduchý dizajn. Bloomberg taktiež uvádza, že Ive prejavil záujem o implementovanie fyzických gest do systému, podobne ako tomu je už dnes u vlajkovej lode Samsung Galaxy S4, ktorá ponúka napríklad možnosť scrollovania textu pohybom očí.

podcasts-2

*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.