Zavřít reklamu

iPad mini je nepochybne jedným z najlepších, ak nie najlepším tohtoročným produktom z dielní spoločnosti Apple, ktorá je na trhu už vyše 36 rokov. Len pár týždňov po jeho uvedení na trh sa však na internet dostali informácie o prvých plánoch spoločnosti týkajúcich sa druhej generácie produktu, ktorý ako sa zdá, konkuruje dokonca svojmu veľkému súrodencovi. Podľa prvých informácii by druhá generácia prístroja mala priniesť vo svojom malom tele vlastnosti, ktoré ešte prvý model nemal – hlavne Retina displej, ktorý však pri tomto zariadení nie je v porovnaní s prvými dvomi iPad-mi nevyhnutný.

O nové informácie sa postaral analytik spoločnosti RBC Capital Markets Doug Freeman, ktorý v Číne navštívil kľúčové zdroje informácii, ktoré mu potvrdili, že spoločnosť Apple už pripravuje prvé komponenty pre druhú generáciu 7.9-palcového úspešného tabletu. Dátum vydania, spočiatku odhadovaný na začiatok leta 2013, by sa mal však podľa Freemanových slov posunúť, keďže Apple ešte stále nepredstavil a neuviedol iPad mini na trhy po celom svete. Konieckoncov, prístroj bol spolu s iPhone 5 uvedený na Čínsky trh len 4. decembra, teda vyše dva mesiace po predstavení produktov. Okrem toho však už spoločnosť Texas Instruments začala dodávať komponenty do fabrík a vyrábať ich, pričom by sa malo jednať o hardvér identický s iPadom tretej, alebo štvrtej generácie.

retina-ipad

Samotný prístroj by tak okrem Retina displeju s rozlíšením 2048×1536 a výkonnejšieho procesoru mal priniesť zrejme aj 1GB RAM, zrejme kvalitnejšiu kameru, avšak telo by malo zostať identické so súčasným prístrojom. Predinštalovaný operačný systém by mal byť iOS 6.1, 6.2 alebo iOS 7, ktorý zrejme taktiež ukončí podporu dlhoročného iPhone 3GS, tak ako iOS 6 vypustil podporu pôvodného iPad a iPod Touch tretej generácie.

ipadmini-ipad2

Dnes nejčtenější

.